Klasické sladké houstičky, jak je známe z dětství – jen s malým kouzelným vylepšením. Místo náplně je zdobí jemné jedlé květy macešek, které se při pečení promění v krásnou barevnou krajku. Kynuté houstičky s jedlými kvítky jsou ideální pro slavnostní chvíle i pro radost všedního dne.
Suroviny
Na 11 kusů
Suroviny
Na 11 kusů
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 237.91 kcal
- Bílkoviny 9 g
- Sacharidy 32.64 g
- Tuky 6.82 g
Postup přípravy
-
Zdroj: Image Professionals
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/5
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2023/5
Oslavte s námi prostřednictvím květnového Apetitu, který vychází už 20. 4., už 19. narozeniny našeho časopisu. Dechberoucí narozeninový dort Apricot pro nás upekla vyhlášená cukrářka Helena Fléglová. Popřát přišlo všech 7 šéfredaktorek, které se od roku 2004 vystřídaly u kormidla redakce, a podělily se s námi o svůj oblíbený recept. Radujeme se ovšem nejen z narozenin, ale také z jarní úrody. V novém čísle proto nechybí pokrmy plné surovin, které si můžete přinést z farmářských trhů a obchodů – v receptech zazáří chřest, rebarbora, ředkvičky, mangold, jarní cibulka, čerstvé bylinky a jedlé květy. Pro ještě krásnější jarní rána přinášíme hned 4 neotřelé nápady na sladké snídaně z toustového chleba. Společně také nahlédneme do kuchařky Pavla Berkyho a vyzpovídáme mistry japonské kuchyně z restaurace Yamato, kteří do Prahy přivezli světové zlato. Nechybí ani neokoukané nápady na večeře pro všední dny a předstvíme vám novou rubriku Trendy ze sítí. Apetit, napsáno s chutí.