0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kynuté jablečné lívance se skořicí

Kynuté jablečné lívance se skořicí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2275 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 334 g
Tuky 75 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

droždí 10 g
krupicový cukr 25 g
mouka pšeničná polohrubá 300 g
mléko 500 ml
vlažné
máslo 25 g
vejce 1 ks
sůl špetka
na kostičky
olej
na opekání
skořicový cukr
na obalování
med 1 PL

Postup

1

Droždí v míse posypejte cukrem, promíchejte a počkejte až se droždí rozpustí. Pak přimíchejte 50 g mouky a 100 ml mléka a nechte na teplém místě vzejít kvásek (mělo by to trvat tak 15 minut podle teploty...)

2

Rozehřejte si máslo v kastrůlku. Do kvásku vmíchejte vejce, zbylou mouku, zbylé mléko, sůl a rozehřáté máslo. Těsto zakryjte utěrkou a nechce na teplém místě kynout, v tomto případě stačí třeba půlhodina. Pak vmíchejte kostičky jablek.

3

Z vykynutého těsta lijte sběračkou placičky na rozpálenou pánev trošku vymaštěnou olejem, pečte na mírném plameni a otočte vždy ve chvíli, kdy už i horní strana začíná tuhnout.

4

Do hlubokého talíře si připravte cukr smíchaný se skořicí a ještě horké lívance v něm obalujte. Kysanou smetanu promíchejte s medem a podávejte k lívancům jako omáčku.

5

Servírujte jako společné rodinné jídlo – lívance navršené na sobě, ozdobené snítkou máty. Každý si odebírá lívance na svůj talíř a sám si je zdobí kysanou smetanou. Na kysanou smetanu lze nasypat ještě několik kostiček jablka a zakápnout medem.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč