Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kynutý koláč s rebarborou, meruňkami a tvarohem

Kynutý koláč s rebarborou, meruňkami a tvarohem

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Náš tip: Jak na rebarboru?

Postup

1

Vypracujeme kynuté těsto běžným způsobem v množství tak na pokrytí jednoho plechu. Nechceme úplně vysokou nadýchanou buchtu, takže kvasnicemi spíše šetříme.

2

Smícháme tvaroh, kysanou smetanu, vejce a třeba i vanilkový cukr a rozinky.

3

Oloupeme rebarboru a společně s meruňkami nakrájíme na kousky.

4

Na vymazaný plech položíme plát vyváleného těsta, vytvoříme silnější okraj, poklademe tvarohem v rovnoměrné vrtvě a navrch rozprostřeme meruňky a rebarboru.

5

Na závěr vše bohatě pocukrujeme, potřeme okraje vejcem nebo máslem a vložíme do rozpálené trouby.

Foto: PXhere.com

Autor: sapho

Apetit magazín