Kysané zelí je skvělé za studena, tedy bez tepelné úpravy, ale i zatepla. Hodí se do polévek, nebo z něj můžete připravit skvělou přílohu k pečenému masu nebo k zabijačkovým specialitám. Takové je například kyselé zelí na cibulce. Jeho příprava je extrémně jednoduchá a rychlá.
Suroviny
Postup
1
Cibuli oloupeme, opláchneme a nakrájíme.
2
Do hrnce dáme kysané zelí, které nemusíme propírat, pouze vymačkáme šťávu.
3
Přidáme cibuli a zalijeme částí vody.
4
Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut.
5
Pak zelí podle chuti dosolíme a dochutíme krupicovým cukrem.
6
Ve zbytku vody rozmícháme mouku a vlijeme do hrnce se zelím.
7
Zelí ještě asi 10 minut provaříme.
8
Hotové zelí podáváme třeba s jelítkem či jitrnicí a bramborem. Dobrou chuť.
Ilustrační foto: Pexels.com