Kysané zelí je skvělé i bez tepelné úpravy. Hodí se však i do polévek, nebo z něj můžete připravit skvělou přílohu k pečenému masu nebo zabijačkovým specialitám. Takové je například kysané zelí na cibulce. Jeho příprava je extrémně jednoduchá a rychlá.
Suroviny
zelí kysané
500
g
cibule
2
ks
větší
voda
250
ml
mouka pšeničná hladká
2
PL
cukr
sůl
Postup
1
Cibuli oloupeme, opláchneme a nakrájíme.
2
Do hrnce dáme kysané zelí, které nemusíme propírat, pouze vymačkáme šťávu.
3
Přidáme cibuli a zalijeme částí vody.
4
Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut.
5
Pak zelí podle chuti přisolíme a ochutíme cukrem.
6
Z mouky a vody uděláme záklechtku a vlijeme ji do hrnce se zelím.
7
Zelí ještě asi 10 minut provaříme.
8
Hotové zelí podáváme s jelitkem jitrnicí a bramborem. Dobrou chuť.
Foto: Flickr.com