0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kyselé zelí na cibulce

Kyselé zelí na cibulce

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 301 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 57 g
Tuky 1 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kysané zelí je skvělé i bez tepelné úpravy. Hodí se však i do polévek, nebo z něj můžete připravit skvělou přílohu k pečenému masu nebo zabijačkovým specialitám. Takové je například kysané zelí na cibulce. Jeho příprava je extrémně jednoduchá a rychlá.

Suroviny

zelí kysané 500 g
cibule 2 ks
větší
voda 250 ml
mouka pšeničná hladká 2 PL
cukr
sůl

Postup

1

Cibuli oloupeme, opláchneme a nakrájíme.

2

Do hrnce dáme kysané zelí, které nemusíme propírat, pouze vymačkáme šťávu.

3

Přidáme cibuli a zalijeme částí vody.

4

Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut.

5

Pak zelí podle chuti přisolíme a ochutíme cukrem.

6

Z mouky a vody uděláme záklechtku a vlijeme ji do hrnce se zelím.

7

Zelí ještě asi 10 minut provaříme.

8

Hotové zelí podáváme s jelitkem jitrnicí a bramborem. Dobrou chuť.

Foto: Flickr.com

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit