0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kyselé zelí na cibulce

Kyselé zelí na cibulce

Hodnocení receptu
4.3 / 5. Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 301 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 57 g
Tuky 1 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kysané zelí je skvělé i bez tepelné úpravy. Hodí se však i do polévek, nebo z něj můžete připravit skvělou přílohu k pečenému masu nebo zabijačkovým specialitám. Takové je například kysané zelí na cibulce. Jeho příprava je extrémně jednoduchá a rychlá.

Suroviny

zelí kysané 500 g
cibule 2 ks
větší
voda 250 ml
mouka pšeničná hladká 2 PL
cukr
sůl

Postup

1

Cibuli oloupeme, opláchneme a nakrájíme.

2

Do hrnce dáme kysané zelí, které nemusíme propírat, pouze vymačkáme šťávu.

3

Přidáme cibuli a zalijeme částí vody.

4

Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut.

5

Pak zelí podle chuti přisolíme a ochutíme cukrem.

6

Z mouky a vody uděláme záklechtku a vlijeme ji do hrnce se zelím.

7

Zelí ještě asi 10 minut provaříme.

8

Hotové zelí podáváme s jelitkem jitrnicí a bramborem. Dobrou chuť.

Foto: Flickr.com

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč