Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lahůdková domácí paštika
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8385 kcal
Bílkoviny 377 g
Sacharidy 107 g
Tuky 672 g
Vláknina 123 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Touto zcela individuální směsí potěšíte i ty nejmlsnější jazýčky!

Suroviny

kuře 380 g
vykoštěné maso
libové, jemně mleté
nebo koňak
cibule ½ ks
na kostičky
vejce 2 ks
rozšlehaná
petrželka 2 PL
jemně nasekaná
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
olivový olej 1 ČL
na pomazání alobalu
mandle 10 ks
půlky mandlí, opražené, na ozdobu

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Hranatou chlebíčkovou formu o objemu 900 g vyložte plátky slaniny tak, aby se mírně překrývaly a nahoře formu přesahovaly.

2

Třetinu kuřecího masa nakrájejte na jemné proužky a v misce je pokapejte šťávou či koňakem. Zbytek nasekejte spolu s mletým vepřovým a cibulí v robotu. Spojte s vejci, přidejte petrželku, sůl a pepř.

3

Polovinu směsi natlačte do formy; poklaďte proužky kuřecího masa a pokryjte zbytkem směsi. Překryjte přečnívající slaninou a alobalem potřeným olejem, postavte do pekáčku a nalijte do něj tolik horké vody, aby sahala do 3/4 formy. Vložte do trouby a pečte ve vodní lázni 40–50 minut.

4

Nechte vychladnout, ozdobte mandlemi, úhledně zabalte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

31.08.2007 08:06
Recept se nachází v č.12/04, str.51
27.11.2006 19:27
zkoušel jsem dvojnásobnou dávku do naší hotelové restaurace na snídaně.nejde o klasickou paštiku.roztíratelnost je 0,ale chut´ výborná příprava jednoduchá

Apetit magazín