Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Lahůdková domácí paštika

Lahůdková domácí paštika
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lahůdková domácí paštika

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8385 kcal
Bílkoviny 377 g
Sacharidy 107 g
Tuky 672 g
Vláknina 123 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Touto zcela individuální směsí potěšíte i ty nejmlsnější jazýčky!

Suroviny

anglická slanina 220 g
kuře 380 g
vykoštěné maso
vepřové maso mleté 250 g
libové, jemně mleté
citronová štáva 1 PL
nebo koňak
cibule 0.5 ks
na kostičky
vejce 2 ks
rozšlehaná
petrželka 2 PL
jemně nasekaná
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
olivový olej 1 ČL
na pomazání alobalu
mandle 10 ks
půlky mandlí, opražené, na ozdobu

Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Hranatou chlebíčkovou formu o objemu 900 g vyložte plátky slaniny tak, aby se mírně překrývaly a nahoře formu přesahovaly.

Třetinu kuřecího masa nakrájejte na jemné proužky a v misce je pokapejte šťávou či koňakem. Zbytek nasekejte spolu s mletým vepřovým a cibulí v robotu. Spojte s vejci, přidejte petrželku, sůl a pepř.

Polovinu směsi natlačte do formy; poklaďte proužky kuřecího masa a pokryjte zbytkem směsi. Překryjte přečnívající slaninou a alobalem potřeným olejem, postavte do pekáčku a nalijte do něj tolik horké vody, aby sahala do 3/4 formy. Vložte do trouby a pečte ve vodní lázni 40–50 minut.

Nechte vychladnout, ozdobte mandlemi, úhledně zabalte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

zkoušel jsem dvojnásobnou dávku do naší hotelové restaurace na snídaně.nejde o klasickou paštiku.roztíratelnost je 0,ale chut´ výborná příprava jednoduchá

Anonym

Recept se nachází v č.12/04, str.51

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit