0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lahůdková domácí paštika

Lahůdková domácí paštika
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lahůdková domácí paštika

3.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8385 kcal
Bílkoviny 377 g
Sacharidy 107 g
Tuky 672 g
Vláknina 123 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Touto zcela individuální směsí potěšíte i ty nejmlsnější jazýčky!

Suroviny

anglická slanina 220 g
kuře 380 g
vykoštěné maso
vepřové maso mleté 250 g
libové, jemně mleté
citronová štáva 1 PL
nebo koňak
cibule 0.5 ks
na kostičky
vejce 2 ks
rozšlehaná
petrželka 2 PL
jemně nasekaná
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
olivový olej 1 ČL
na pomazání alobalu
mandle 10 ks
půlky mandlí, opražené, na ozdobu

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Hranatou chlebíčkovou formu o objemu 900 g vyložte plátky slaniny tak, aby se mírně překrývaly a nahoře formu přesahovaly.

2

Třetinu kuřecího masa nakrájejte na jemné proužky a v misce je pokapejte šťávou či koňakem. Zbytek nasekejte spolu s mletým vepřovým a cibulí v robotu. Spojte s vejci, přidejte petrželku, sůl a pepř.

3

Polovinu směsi natlačte do formy; poklaďte proužky kuřecího masa a pokryjte zbytkem směsi. Překryjte přečnívající slaninou a alobalem potřeným olejem, postavte do pekáčku a nalijte do něj tolik horké vody, aby sahala do 3/4 formy. Vložte do trouby a pečte ve vodní lázni 40–50 minut.

4

Nechte vychladnout, ozdobte mandlemi, úhledně zabalte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

zkoušel jsem dvojnásobnou dávku do naší hotelové restaurace na snídaně.nejde o klasickou paštiku.roztíratelnost je 0,ale chut´ výborná příprava jednoduchá

Apetit magazín

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?
  • Zajímavosti

Jedlé zlato: Jak se vyrábí a proč ho vlastně jíme?

Už jste někdy ochutnali jedlé zlato? Pravděpodobně ne a tak vás možná zajímá, jak se vyrábí a jak chutná. Otázkou rovněž zůstává, jestli je jedlé zlato bezpečné. Poznejte jednu z největších podivuhodností, kterou kulinářský svět nabízí. ...
5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě
  • Zdraví a výživa

5 surovin pro zdraví. Projezte se k imunitě

Vybrali jsme pro vás potraviny, které jsou nabité zdravím a blahodárnými účinky. Objevte jejich skrytou sílu a ochutnejte si je v našich receptech. Jsou skvělým způsobem, jak před podzimem a plískanicemi nastartovat imunitu. ...
Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit