Lasagne s lososem

Lasagne s lososem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2041 kcal
Bílkoviny 97 g
Cukr 10 g
Tuky 176 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zmizí do minuty!

Suroviny

česnek 3 stroužek
nasekané
olivový olej 2 PL
500 g
listový špenát pokrájený
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová štáva
z jednoho citronu
1 bal
čerstvé lasagne
mascarpone 250 g
losos 400 g
máslo
rozpuštěné, na pokapání
parmazán
strouhaný

1 Lasagne povařte ve slané vodě a pak je zchlaďte ve studené (nebo připravte k zapékání podle návodu na obalu).

2 Na pánvi na oleji opečte česnek, přihoďte špenát, nechte ho zavadnout, osolte, opepřete a smíchejte s mascarpone. Lososa pokrájejte na tenké plátky, pokapejte citronovou šťávou a osolte.

3 Do zapékací misky dejte vrstvu lasagní, na ně naneste špenát s mascarpone a plátky lososa. Pokračujte ve vrstvení do spotřebování přísad, končit byste měli plátem těsta. Pokapejte máslem a posypte parmazánem.

4 Pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

 

 

 

Komentáře

Michaela Kašparová

V textu receptu mi chybí informace, jak a kdy užít šťávu z citronu. Jinak chuťově VÝBORNÉ, jen lasagní mi stačilo cca poloviční množství, tedy půlka balení

Jana Kopřivová

Milá Míšo, děkujeme za upozornění. Postup receptu jsme lehce upravilli a citronovou šťávu přidali.

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit