Zmizí do minuty!
Suroviny
česnek
3
stroužek
nasekané
olivový olej
2
PL
špenát
500
g
čerstvý, pokrájený
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová šťáva
z jednoho citronu
lasagne (těstovina)
1
bal
mascarpone
250
g
losos
400
g
máslo
rozpuštěné, na pokapání
strouhaný
Postup
1
Lasagne povařte ve slané vodě a pak je zchlaďte ve studené (nebo připravte k zapékání podle návodu na obalu).
2
Na pánvi na oleji opečte česnek, přihoďte špenát, nechte ho zavadnout, osolte, opepřete a smíchejte s mascarpone. Lososa pokrájejte na tenké plátky, pokapejte citronovou šťávou a osolte.
3
Do zapékací misky dejte vrstvu lasagní, na ně naneste špenát s mascarpone a plátky lososa. Pokračujte ve vrstvení do spotřebování přísad, končit byste měli plátem těsta. Pokapejte máslem a posypte parmazánem.
4
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
Komentáře
Michaela Kašparová
09.05.2015 14:56
V textu receptu mi chybí
V textu receptu mi chybí informace, jak a kdy užít šťávu z citronu. Jinak chuťově VÝBORNÉ, jen lasagní mi stačilo cca poloviční množství, tedy půlka balení
Jana Kopřivová
05.10.2015 16:49
Milá Míšo, děkujeme za
Milá Míšo, děkujeme za upozornění. Postup receptu jsme lehce upravilli a citronovou šťávu přidali.