0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lasagne s lososem

Lasagne s lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lasagne s lososem

4.4 / 5. Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2530 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 98 g
Tuky 178 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zmizí do minuty!

Suroviny

česnek 3 stroužek
nasekané
olivový olej 2 PL
špenát 500 g
čerstvý, pokrájený
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová štáva
z jednoho citronu
lasagne (těstovina) 1 bal
mascarpone 250 g
losos 400 g
máslo
rozpuštěné, na pokapání
parmazán
strouhaný

Postup

1

Lasagne povařte ve slané vodě a pak je zchlaďte ve studené (nebo připravte k zapékání podle návodu na obalu).

2

Na pánvi na oleji opečte česnek, přihoďte špenát, nechte ho zavadnout, osolte, opepřete a smíchejte s mascarpone. Lososa pokrájejte na tenké plátky, pokapejte citronovou šťávou a osolte.

3

Do zapékací misky dejte vrstvu lasagní, na ně naneste špenát s mascarpone a plátky lososa. Pokračujte ve vrstvení do spotřebování přísad, končit byste měli plátem těsta. Pokapejte máslem a posypte parmazánem.

4

Pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

Související články

Jak na dokonalé lasagne?
  • ARCHIV / nepridavat nove

Jak na dokonalé lasagne?

Kdo by neznal lasagne, zapečené těstoviny prokládané omáčkami a pořádnou porcí parmazánu? Přestože popularita této delikatesy už dávno překročila hranice Apeninského poloostrova, za její domovinu bývá dosud považována právě Itálie. Nebo je...
Jak krájet lasagne
  • Tipy a triky

Jak krájet lasagne

Lasagne jsou pochoutka. Dají se připravit na mnoho způspbů. Oříškem může být jejich servírování. Máme tip, jak na krájení lasagní.    ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Komentáře

Michaela Kašparová

V textu receptu mi chybí informace, jak a kdy užít šťávu z citronu. Jinak chuťově VÝBORNÉ, jen lasagní mi stačilo cca poloviční množství, tedy půlka balení

Jana Kopřivová

Milá Míšo, děkujeme za upozornění. Postup receptu jsme lehce upravilli a citronovou šťávu přidali.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit