0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lasagne s lososem

Lasagne s lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lasagne s lososem

4.4/5 Počet hodnocení: 39
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2530 kcal
Bílkoviny 119 g
Sacharidy 98 g
Tuky 178 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zmizí do minuty!

Suroviny

česnek 3 stroužek
nasekané
olivový olej 2 PL
čerstvý, pokrájený
sůl
pepř
čerstvě mletý
citronová šťáva
z jednoho citronu
lasagne (těstovina) 1 bal
losos 400 g
máslo
rozpuštěné, na pokapání
strouhaný

Postup

1

Lasagne povařte ve slané vodě a pak je zchlaďte ve studené (nebo připravte k zapékání podle návodu na obalu).

2

Na pánvi na oleji opečte česnek, přihoďte špenát, nechte ho zavadnout, osolte, opepřete a smíchejte s mascarpone. Lososa pokrájejte na tenké plátky, pokapejte citronovou šťávou a osolte.

3

Do zapékací misky dejte vrstvu lasagní, na ně naneste špenát s mascarpone a plátky lososa. Pokračujte ve vrstvení do spotřebování přísad, končit byste měli plátem těsta. Pokapejte máslem a posypte parmazánem.

4

Pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/7

Komentáře

Michaela Kašparová

V textu receptu mi chybí informace, jak a kdy užít šťávu z citronu. Jinak chuťově VÝBORNÉ, jen lasagní mi stačilo cca poloviční množství, tedy půlka balení

Jana Kopřivová

Milá Míšo, děkujeme za upozornění. Postup receptu jsme lehce upravilli a citronovou šťávu přidali.

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč