Lasagne s lososem zmizí do minuty! Úžasná kombinace lososa, špenátu, mascarpone v jednom pekáčku je dokonale jednoduchá a funguje vždy! Ať už jako oběd nebo vydatná večeře. Jednoduchý recept, snadná příprava a nepopsatelně dobrý výsledek!
Suroviny
Postup
Lasagne povařte ve slané vodě a pak je zchlaďte ve studené (nebo připravte k zapékání podle návodu na obalu).
Na pánvi na oleji opečte česnek, přihoďte špenát, nechte ho zavadnout, osolte, opepřete a smíchejte s mascarpone. Lososa pokrájejte na tenké plátky, pokapejte citronovou šťávou a osolte.
Do zapékací misky dejte vrstvu lasagní, na ně naneste špenát s mascarpone a plátky lososa. Pokračujte ve vrstvení do spotřebování přísad, končit byste měli plátem těsta. Pokapejte máslem a posypte parmazánem.
Pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
Komentáře
V textu receptu mi chybí informace, jak a kdy užít šťávu z citronu. Jinak chuťově VÝBORNÉ, jen lasagní mi stačilo cca poloviční množství, tedy půlka balení
Milá Míšo, děkujeme za upozornění. Postup receptu jsme lehce upravilli a citronovou šťávu přidali.