Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lasagne s pórkem a ricottou

Lasagně jsou vždycky dobrý nápad! Vsadíme se s vámi, že pokud rodině řeknete, že dnes budou k večeři, všem na tváři zahraje spokojený úsměv. Krémové náplni a zlatavé kůrčičce se totiž nedá odolat. Na pomoc si vezměte kvalitní těstoviny Adriana, které mají díky obsahu semolinové mouky vyšší nutriční hodnotu, protože oproti klasické pšenici obsahují víc bílkovin, mnohem více minerálních látek a mají nižší glykemický index. 

Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 3 pórky (cca 400 g)
    • 1–2 lžíce oleje + na vymazání formy
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200 g mražené brokolice, povolené
    • 250 g lasagní Adriana
    • 250 g mascarpone
    • 250 g ricotty
    • 100 g parmazánu

Příprava jídla

1 Pórky překrojíme podélně na poloviny a propláchneme, poté překrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme pórek a zvolna jej opékáme, aby změkl a zesklovatěl. Přidáme česnek a ještě chvíli opékáme. Lehce osolíme a opepříme. Brokolici pokrájíme nadrobno a přidáme k pórku. Necháme prohřát a nakonec vmícháme mascarpone. V případě potřeby zředíme vodou. 

2 Ricottu promícháme s parmazánem.

3 Část pórku s omáčkou dáme na dno zapékací misky vymazané olivovým olejem, na pórek položíme lasagne a na ně opět část pórku. Přidáme pár lžiček parmazánové ricotty a přitiskneme další pláty lasagní. Pokračujeme do spotřebování pórku a lasagní. Poslední vrstvu těstovin potřeme parmazánovou ricottou.

4 Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20–30 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Italský těstovinový salát

Těstoviny s domácím bylinkovým pestem

Těstoviny se smetanovou omáčkou, pancettou a hráškem

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a opečenou klobáskou

Přidat komentář