Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ledová káva: Ledová mocha

Ledová káva: Ledová mocha

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1207 kcal
Bílkoviny 34 g
Sacharidy 176 g
Tuky 30 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

káva
dvojité espresso nebo filtrovaná káva
mléko 180 ml
led
čokoládová omáčka
Na čokoládovou omáčku
kakao 125 g
kokosový cukr 150 g
voda 250 ml
sůl špetka

Postup

1

Připravte čokoládovou omáčku – v rozpuštěném cukrovém sirupu z vody a kokosového cukru, rozmíchejte kvalitní kakao a špetku soli a nechte chvíli povařit. Připravená omáčka se hodí nejen do kávových nápojů a můžete ji mít v lednici až 2 týdny.

2

Do vychlazené sklenice dejte na dno asi 2 lžíce připravené čokoládové omáčky.

3

Přidejte led a zalijte mlékem.

4

Na závěr opatrně přilijte espresso.

Foto: Flickr.com

 
Autor: Marcela

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...