Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ledové řezy s jablky a rozinkami

Chuťovým laděním tenhle moučník kopíruje oblíbený jablkový závin, jeho příprava je ale mnohem snazší – žádné tvarování, tažení ani rolování. Stačí jen rozetřít na plech, upéct... a sníst!

Vydání: 2019/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 plech
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč Česká

Ingredience

    • 150 g másla, změklého + další na vymazání plechu
    • 500 g jablek, o prázdninách letních
    • 1 citron, najemno nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
    • 150 g moučkového cukru
    • 1 sáček vanilkového cukru
    • 3 vejce
    • 375 g hladké mouky
    • 1 sáček kypřicího prášku do pečiva
    • trocha mleté skořice podle chuti
    • 100 g rozinek, propláchnutých a okapaných

    NA POLEVU

    • 200 g moučkového cukru
    • šťáva z 1 citronu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170°C. Menší plech vymažte máslem.

2 Jablka podle potřeby oloupejte, zbavte jádřinců, nastrouhejte nahrubo a zakapejte citronovou šťávou. Máslo utřete či prošlehejte s oběma cukry a postupně vmíchejte vejce (pozor, aby se směs nesrazila!). Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, jablka, citronovou kůru, skořici a rozinky. Opatrně promíchejte. Těsto rozetřete na vymazaný plech do tenké vrstvy. Vložte do trouby a upečte dorůžova – trvá to přibližně 30 minut.

3 Nechte vychladnout a pak potřete citronovou polevou vymíchanou dohladka z uvedených surovin. Po zaschnutí krájejte na řezy.

NĚCO NAVÍC
Existuje ještě snadnější moučník s jablky! Najdete ho na Apetitonline.cz pod názvem indické džaldí-džaldí. Dodnes sice nevíme, jestli má doopravdy něco společného s Indií, ale chuťově se opravdu osvědčil.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karbanátky s bramborami a okurkovým salátem

Bramboračka s libečkem

Šunkofleky s hráškem

REKLAMA

Přidat komentář