Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ledový salát po čínsku
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ledový salát po čínsku

3.4/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1187 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 73 g
Tuky 87 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Spařený salát chutná stejně dobře jako čerstvý. Navíc se vám bude lépe trávit.

Související recepty

Suroviny

ledový salát 600 g
sůl 1 ČL
hroznový olej
z jadérek (k dostání např. v Tescu nebo v prodejnách se zdravou výživou), panenský olivový či jiný olej
Na zálivku
hroznový olej 75 ml
česnek 1 ČL
najemno nasekaný
ústřicová omáčka 2 PL
shaoxing (nebo suchého shery)
pepř bílý
čerstvě mletý
sójová omáčka 2 ČL
vývar zeleninový 125 ml
škrob 2 ČL
smíchaný se lžící vody
sezamový olej 1 ČL
červená, na nudličky (nemusí být)

Postup

1

Salát rozdělte na listy a omyjte je. Do hrnce vlejte vodu, osolte ji a vlijte trošku oleje a zahřívejte k varu. Jakmile voda začne vřít, ponořte do ní na chvíli salát aby zavadl (měl by zůstat pevný, ale ne křupavý), pak ho hned vylovte, zchlaďte v ledové vodě a pokud možno osušte.

2

Na zálivku v rendlíku zahřejte olej, opečte na něm česnek, přidejte ústřicovou omáčku, rýřové víno, špetku pepře, cukr, sojovou omáčku a vývar. Přiveďte k varu a zahustěte škrobem rozpuštěným ve vodě. Krátce povařte. Salát pokapejte sezamovým olejem a přelijte ho zálivkou, případně doplňte chilli papričkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/3

Apetit magazín