Ledový salát po čínsku

Ledový salát po čínsku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1155 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 66 g
Tuky 87 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Spařený salát chutná stejně dobře jako čerstvý. Navíc se vám bude lépe trávit.

Suroviny

ledový salát 600 g
sůl 1 ČL
olej
z hroznových jadérek (k dostání např. v Tescu nebo v prodejnách se zdravou výživou), panenský olivový či jiný olej
Na zálivku
hroznový olej 75 ml
česnek 1 ČL
najemno nasekaný
2 PL
ústřicová omáčka
víno rýžové 4 PL
shaoxing (nebo suchého shery)
pepř bílý
čerstvě mletý
krupicový cukr 2 ČL
sójová omáčka 2 ČL
vývar zeleninový 125 ml
škrob 2 ČL
se lžící vody
sezamový olej 1 ČL
chilli paprička 1 ks
červená, na nudličky (nemusí být)
1 Salát rozdělte na listy a omyjte je. Do hrnce vlejte vodu, osolte ji a vlijte trošku oleje a zahřívejte k varu. Jakmile voda začne vřít, ponořte do ní na chvíli salát aby zavadl (měl by zůstat pevný, ale ne křupavý), pak ho hned vylovte, zchlaďte v ledové vodě a pokud možno osušte.

2 Na zálivku v rendlíku zahřejte olej, opečte na něm česnek, přidejte ústřicovou omáčku, rýřové víno, špetku pepře, cukr, sojovou omáčku a vývar. Přiveďte k varu a zahustěte škrobem rozpuštěným ve vodě. Krátce povařte. Salát pokapejte sezamovým olejem a přelijte ho zálivkou, případně doplňte chilli papričkou.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit