0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lepkavá kuřecí křidýlka s malinovým džemem

Lepkavá kuřecí křidýlka s malinovým džemem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1183 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 39 g
Tuky 70 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odteď bude džem vaše tajná přísada na ta nejlepší křidýlka! Dodává správný stupeň sladkosti i lepkavosti a skvěle vyváží něco kyselého a pálivého, jako ocet a tabasco nebo citronovou šťávu a chilli.

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
malinový džem 4 PL
nejlépe bez peciček
balzamikový ocet 1 PL
česnek 1 stroužek
podrcený
tabasco 2 ČL

1 Rozehřejte troubu na 190°C. Křídla v kloubu rozřízněte a rozdělte je tak na dva kusy. Odřízněte úplné špičky křidýlek (ty můžete zmrazit a přidat později do vývaru). Připravené maso osolte, přendejte do pekáčku s nepřilnavým povrchem a pečte 40 minut.

2 Zatímco se křidýlka pečou, zbytek ingrediencí dejte do rendlíku a zahřívejte na nízkou teplotu, aby se spojily dohromady, na závěr nad rendlíkem vydatně zatočte mlýnkem na pepř.

3 Vyndejte pekáč z trouby a křidýlka potřete částí zahřáté marinády. Vraťte do trouby a pečte dalších 15–20 minut, každých 5 minut pekáč vytáhněte a křidýlka potírejte zbylou marinádou – na konci pečení by měla být uvnitř propečená a na povrchu báječně lepkavá. Podávejte s čerstvou bagetkou.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč