Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lepkavá kuřecí křidýlka s malinovým džemem

Odteď bude džem vaše tajná přísada na ta nejlepší křidýlka! Dodává správný stupeň sladkosti i lepkavosti a skvěle vyváží něco kyselého a pálivého, jako ocet a tabasco nebo citronovou šťávu a chilli.

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2–4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Kuře

Ingredience

    • 500g kuřecích křídel
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 lžíce malinového džemu, nejlépe bez peciček
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • 1 stroužek česneku, podrcený
    • 2 lžičky tabasca

Příprava jídla

1 Rozehřejte troubu na 190°C. Křídla v kloubu rozřízněte a rozdělte je tak na dva kusy. Odřízněte úplné špičky křidýlek (ty můžete zmrazit a přidat později do vývaru). Připravené maso osolte, přendejte do pekáčku s nepřilnavým povrchem a pečte 40 minut.

2 Zatímco se křidýlka pečou, zbytek ingrediencí dejte do rendlíku a zahřívejte na nízkou teplotu, aby se spojily dohromady, na závěr nad rendlíkem vydatně zatočte mlýnkem na pepř.

3 Vyndejte pekáč z trouby a křidýlka potřete částí zahřáté marinády. Vraťte do trouby a pečte dalších 15–20 minut, každých 5 minut pekáč vytáhněte a křidýlka potírejte zbylou marinádou – na konci pečení by měla být uvnitř propečená a na povrchu báječně lepkavá. Podávejte s čerstvou bagetkou.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tousty s kozím sýrem, meruňkovým džemem a tymiánem

Koláčky s mandlovou náplní a višňovým džemem

REKLAMA

Přidat komentář