Odteď bude džem vaše tajná přísada na ta nejlepší křidýlka! Dodává správný stupeň sladkosti i lepkavosti a skvěle vyváží něco kyselého a pálivého, jako ocet a tabasco nebo citronovou šťávu a chilli.
Suroviny
Postup
Rozehřejte troubu na 190°C. Křídla v kloubu rozřízněte a rozdělte je tak na dva kusy. Odřízněte úplné špičky křidýlek (ty můžete zmrazit a přidat později do vývaru). Připravené maso osolte, přendejte do pekáčku s nepřilnavým povrchem a pečte 40 minut.
Zatímco se křidýlka pečou, zbytek ingrediencí dejte do rendlíku a zahřívejte na nízkou teplotu, aby se spojily dohromady, na závěr nad rendlíkem vydatně zatočte mlýnkem na pepř.
Vyndejte pekáč z trouby a křidýlka potřete částí zahřáté marinády. Vraťte do trouby a pečte dalších 15–20 minut, každých 5 minut pekáč vytáhněte a křidýlka potírejte zbylou marinádou – na konci pečení by měla být uvnitř propečená a na povrchu báječně lepkavá. Podávejte s čerstvou bagetkou.