Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lepkavá kuřecí křidýlka s malinovým džemem

Lepkavá kuřecí křidýlka s malinovým džemem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1183 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 39 g
Tuky 70 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odteď bude džem vaše tajná přísada na ta nejlepší křidýlka! Dodává správný stupeň sladkosti i lepkavosti a skvěle vyváží něco kyselého a pálivého, jako ocet a tabasco nebo citronovou šťávu a chilli.

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
malinový džem 4 PL
nejlépe bez peciček
balzamikový ocet 1 PL
česnek 1 stroužek
podrcený
tabasco 2 ČL

Postup

1

Rozehřejte troubu na 190°C. Křídla v kloubu rozřízněte a rozdělte je tak na dva kusy. Odřízněte úplné špičky křidýlek (ty můžete zmrazit a přidat později do vývaru). Připravené maso osolte, přendejte do pekáčku s nepřilnavým povrchem a pečte 40 minut.

2

Zatímco se křidýlka pečou, zbytek ingrediencí dejte do rendlíku a zahřívejte na nízkou teplotu, aby se spojily dohromady, na závěr nad rendlíkem vydatně zatočte mlýnkem na pepř.

3

Vyndejte pekáč z trouby a křidýlka potřete částí zahřáté marinády. Vraťte do trouby a pečte dalších 15–20 minut, každých 5 minut pekáč vytáhněte a křidýlka potírejte zbylou marinádou – na konci pečení by měla být uvnitř propečená a na povrchu báječně lepkavá. Podávejte s čerstvou bagetkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín