Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lepkavá kuřecí křidýlka s malinovým džemem

Lepkavá kuřecí křidýlka s malinovým džemem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1183 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 39 g
Tuky 70 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Odteď bude džem vaše tajná přísada na ta nejlepší křidýlka! Dodává správný stupeň sladkosti i lepkavosti a skvěle vyváží něco kyselého a pálivého, jako ocet a tabasco nebo citronovou šťávu a chilli.

Suroviny

sůl
pepř
čerstvě mletý
malinový džem 4 PL
nejlépe bez peciček
balzamikový ocet 1 PL
česnek 1 stroužek
podrcený
tabasco 2 ČL

1 Rozehřejte troubu na 190°C. Křídla v kloubu rozřízněte a rozdělte je tak na dva kusy. Odřízněte úplné špičky křidýlek (ty můžete zmrazit a přidat později do vývaru). Připravené maso osolte, přendejte do pekáčku s nepřilnavým povrchem a pečte 40 minut.

2 Zatímco se křidýlka pečou, zbytek ingrediencí dejte do rendlíku a zahřívejte na nízkou teplotu, aby se spojily dohromady, na závěr nad rendlíkem vydatně zatočte mlýnkem na pepř.

3 Vyndejte pekáč z trouby a křidýlka potřete částí zahřáté marinády. Vraťte do trouby a pečte dalších 15–20 minut, každých 5 minut pekáč vytáhněte a křidýlka potírejte zbylou marinádou – na konci pečení by měla být uvnitř propečená a na povrchu báječně lepkavá. Podávejte s čerstvou bagetkou.

Foto: Alex Luck
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč