Letní polévka s hráškovými chlebíčky

Letní polévka s hráškovými chlebíčky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 (1)
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1666 kcal
Bílkoviny 85 g
Cukr 215 g
Tuky 37 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zeleninová polévka s vtipnou přílohou se rychle stane hitem letních večeří!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
nakrájený na plátky
vývar kuřecí 1.25 l
možno nahradit zeleninovým
brambory 2 ks
středně velké, oloupané, na kostičky
kuře 100 g
pečené či pošírované, natrhané či nakrájené (viz Něco navíc)
hrášek cukrový 1 hrst
šikmo překrájený
rajčata 2 ks
na kostičky
kopr 3 PL
nasekaný
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na hráškové chlebíčky
bageta 1 ks
menší
ricotta 100 g
mražený hrášek 150 g
prolitý horkou vodou a okapaný
parmazán 1 PL
strouhaný
sůl
pepř barevný
čerstvě drcený

1 V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm zvolna cibuli a česnek dosklovita. Přilijte vývar a přiveďte k varu. Vsypte brambory a vařte je zhruba 20 minut doměkka. Vmíchejte kuře, hrášek a vařte ještě 5 minut. Odstavte z plotny a přidejte rajčata, kopr a citronovou kůru. Osolte a opepřete.

2 Bagetu nakrájejte na plátky a opečte nasucho. Ricottu, hrášek a parmazán nahrubo rozmačkejte a dochuťte solí. Navrstvěte na plátky pečiva, posypte drceným pepřem a podávejte k polévce.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte pečené maso, připravte pošírované: Vložte syrové kuřecí prso do vroucí vody (či vývaru) a pod bodem varu nechte probublávat zhruba 8 minut. Potom hrnec odstavte a maso nechte případně dojít.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit