Letní polévka s hráškovými chlebíčky

Letní polévka s hráškovými chlebíčky

4 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1666 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 215 g
Tuky 37 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zeleninová polévka s vtipnou přílohou se rychle stane hitem letních večeří!

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
nakrájený na plátky
vývar kuřecí 1.25 l
možno nahradit zeleninovým
brambory 2 ks
středně velké, oloupané, na kostičky
kuře 100 g
pečené či pošírované, natrhané či nakrájené (viz Něco navíc)
hrášek cukrový 1 hrst
šikmo překrájený
rajčata 2 ks
na kostičky
kopr 3 PL
nasekaný
citronová kůra 1 ČL
nastrouhaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na hráškové chlebíčky
bageta 1 ks
menší
ricotta 100 g
mražený hrášek 150 g
prolitý horkou vodou a okapaný
parmazán 1 PL
strouhaný
sůl
pepř barevný
čerstvě drcený

1 V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm zvolna cibuli a česnek dosklovita. Přilijte vývar a přiveďte k varu. Vsypte brambory a vařte je zhruba 20 minut doměkka. Vmíchejte kuře, hrášek a vařte ještě 5 minut. Odstavte z plotny a přidejte rajčata, kopr a citronovou kůru. Osolte a opepřete.

2 Bagetu nakrájejte na plátky a opečte nasucho. Ricottu, hrášek a parmazán nahrubo rozmačkejte a dochuťte solí. Navrstvěte na plátky pečiva, posypte drceným pepřem a podávejte k polévce.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte pečené maso, připravte pošírované: Vložte syrové kuřecí prso do vroucí vody (či vývaru) a pod bodem varu nechte probublávat zhruba 8 minut. Potom hrnec odstavte a maso nechte případně dojít.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit