Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Letní polévka s hráškovými chlebíčky
Letní polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Letní polévka s hráškovými chlebíčky

4/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1666 kcal
Bílkoviny 85 g
Sacharidy 215 g
Tuky 37 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zeleninová polévka s vtipnou přílohou se rychle stane hitem letních večeří!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
nakrájený na plátky
vývar kuřecí 1,25 l
možno nahradit zeleninovým
středně velké, oloupané, na kostičky
kuře 100 g
pečené či pošírované, natrhané či nakrájené (viz Něco navíc)
hrášek cukrový 1 hrst
šikmo překrájený
na kostičky
kopr 3 PL
nasekaný
nastrouhaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
Na hráškové chlebíčky
bageta 1 ks
menší
ricotta 100 g
mražený hrášek 150 g
prolitý horkou vodou a okapaný
strouhaný
sůl
pepř barevný
čerstvě drcený

Postup

1

V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm zvolna cibuli a česnek dosklovita. Přilijte vývar a přiveďte k varu. Vsypte brambory a vařte je zhruba 20 minut doměkka. Vmíchejte kuře, hrášek a vařte ještě 5 minut. Odstavte z plotny a přidejte rajčata, kopr a citronovou kůru. Osolte a opepřete.

2

Bagetu nakrájejte na plátky a opečte nasucho. Ricottu, hrášek a parmazán nahrubo rozmačkejte a dochuťte solí. Navrstvěte na plátky pečiva, posypte drceným pepřem a podávejte k polévce.

NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte pečené maso, připravte pošírované: Vložte syrové kuřecí prso do vroucí vody (či vývaru) a pod bodem varu nechte probublávat zhruba 8 minut. Potom hrnec odstavte a maso nechte případně dojít.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín