
Letní polévka s hráškovými chlebíčky
Zeleninová polévka s vtipnou přílohou se rychle stane hitem letních večeří!
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená nadrobno
- 4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 1,25 litru kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
- 100 g pečeného nebo pošírovaného kuřecího masa, natrhaného nebo nakrájeného (viz Něco navíc) velká hrst cukrového hrášku, šikmo překrájeného
- 1–2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 3 lžíce nasekaného kopru
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 menší bagetka
- 100 g ricotty
- 150 g mraženého hrášku, prolitého horkou vodou a okapaného
- 1 lžíce strouhaného parmazánu
- sůl a čerstvě drcený barevný pepř
NA HRÁŠKOVÉ CHLEBÍČKY
Příprava jídla
1 V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm zvolna cibuli a česnek dosklovita. Přilijte vývar a přiveďte k varu. Vsypte brambory a vařte je zhruba 20 minut doměkka. Vmíchejte kuře, hrášek a vařte ještě 5 minut. Odstavte z plotny a přidejte rajčata, kopr a citronovou kůru. Osolte a opepřete.
2 Bagetu nakrájejte na plátky a opečte nasucho. Ricottu, hrášek a parmazán nahrubo rozmačkejte a dochuťte solí. Navrstvěte na plátky pečiva, posypte drceným pepřem a podávejte k polévce.
NĚCO NAVÍC
Pokud nemáte pečené maso, připravte pošírované: Vložte syrové kuřecí prso do vroucí vody (či vývaru) a pod bodem varu nechte probublávat zhruba 8 minut. Potom hrnec odstavte a maso nechte případně dojít.
Přidat komentář