Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Letní špagety s rajčaty, kozím sýrem a fazolkami

Těmhle špagetám můžete klidně říkat teplý těstovinový salát. Pokud nemáte rádi kozí sýr, použijte místo něj pravou ovčí fetu, májovou brynzu nebo balkánský sýr.

Vydání: 2013/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 800 g třešňových rajčat 
    • sůl 
    • čerstvě mletý pepř 
    • 2 lžíce olivového oleje 
    • 400 g špaget
    • 200 g tenkých zelených fazolek, zbavených konců
    • 150 g choriza určeného k tepelné úpravě, nakrájeného na tenká kolečka
    • velká hrst drobných černých oliv 
    • 150 g kozího sýra, rozdrobeného nebo nakrájeného
    • nastrouhaná kůra a šťáva z 1 biocitronu 
    • 4 lžíce extra panenského olivového oleje 
    • čerstvé lístky oregana a bazalky k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180°C, horkovzdušnou na 160°C. Rajčata dejte na plech, pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete a pečte 20–25 minut.

2 Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente (asi 10 minut). Sceďte je a ponechte přitom v hrnci asi 2 lžíce vody, v níž se vařily.

3 Zatímco se těstoviny vaří, spařte zelené fazolky 2–3 minuty ve vroucí vodě, sceďte je a osvěžte studenou vodou. Rozehřejte pánev a opečte chorizo dokřupava. Vyjměte ho děrovanou lžící, osušte na papírových utěrkách a přidejte k těstovinám. 

4 Těstoviny s chorizem promíchejte s fazolkami, polovinou rajčat, olivami, většinou kozího sýra a s citronovou kůrou. 

5 Citronovou šťávu smíchejte v mističce se solí a pepřem, pak po kapkách vešlehejte olivový olej.

6 Špagety se zeleninou smíchejte se zálivkou. Posypte zbývajícími rajčaty, kozím sýrem a bylinkami podle chuti, podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s fazolemi, fazolkami, tuňákem a olivami

Zelené fazolky na smetaně s koprem

Brokolicová polévka s kozím sýrem a krutony

Pečené kuře s nádivkou z pórku a kozího sýra

Přidat komentář