Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 567 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 21 g
Tuky 36 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální večeře nejen na léto je taková, jejíž příprava nezabere moc času a vystačíte při ní s jedinou pánví.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cuketa 400 g
cca 2 kusy, nasekaná na kousky
rajčata cherry 200 g
rozpůlená
česnek 1 stroužek
podrcený
vejce 2 ks
bazalka 1 hrst
pepř
čerstvý, k podávání
sůl

Postup

1

Olej zahřejte na nepřilnavé pánvi a vsypte do ní cukety. Opékejte pět minut, aby změkly; občas promíchejte. Potom přidejte rajčátka a česnek a ještě pár minut opékejte.

2

Lehce osolte a opepřete. Směs na dvou místech rozhrňte a do vzniklých důlků rozklepněte vejce. Pánev přiklopte víkem nebo překryjte alobalem a ponechte na ohni dvě až tři minuty, aby byla vejce prohřátá, jak jste zvyklí. Posypte bazalkovými lístky a podávejte s čerstvým chlebem.

NĚCO NAVÍC: Nemáte právě po ruce čerstvou bazalku? Jednoduše vmíchejte do zeleniny pár lžiček bazalkového pesta, ještě než na pánev vlijete vejce.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...