Ideální večeře nejen na léto je taková, jejíž příprava nezabere moc času a vystačíte při ní s jedinou pánví.
1 Olej zahřejte na nepřilnavé pánvi a vsypte do ní cukety. Opékejte pět minut, aby změkly; občas promíchejte. Potom přidejte rajčátka a česnek a ještě pár minut opékejte.
2 Lehce osolte a opepřete. Směs na dvou místech rozhrňte a do vzniklých důlků rozklepněte vejce. Pánev přiklopte víkem nebo překryjte alobalem a ponechte na ohni dvě až tři minuty, aby byla vejce prohřátá, jak jste zvyklí. Posypte bazalkovými lístky a podávejte s čerstvým chlebem.
NĚCO NAVÍC: Nemáte právě po ruce čerstvou bazalku? Jednoduše vmíchejte do zeleniny pár lžiček bazalkového pesta, ještě než na pánev vlijete vejce.