0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Letní vejce z jedné pánve

Letní vejce z jedné pánve

5 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 567 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 21 g
Tuky 36 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální večeře nejen na léto je taková, jejíž příprava nezabere moc času a vystačíte při ní s jedinou pánví.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cuketa 400 g
cca 2 kusy, nasekaná na kousky
rajčata cherry 200 g
rozpůlená
česnek 1 stroužek
podrcený
vejce 2 ks
bazalka 1 hrst
pepř
chleba
čerstvý, k podávání
sůl

1 Olej zahřejte na nepřilnavé pánvi a vsypte do ní cukety. Opékejte pět minut, aby změkly; občas promíchejte. Potom přidejte rajčátka a česnek a ještě pár minut opékejte.

2 Lehce osolte a opepřete. Směs na dvou místech rozhrňte a do vzniklých důlků rozklepněte vejce. Pánev přiklopte víkem nebo překryjte alobalem a ponechte na ohni dvě až tři minuty, aby byla vejce prohřátá, jak jste zvyklí. Posypte bazalkovými lístky a podávejte s čerstvým chlebem.

NĚCO NAVÍC: Nemáte právě po ruce čerstvou bazalku? Jednoduše vmíchejte do zeleniny pár lžiček bazalkového pesta, ještě než na pánev vlijete vejce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit