0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Letní vejce z jedné pánve

Letní vejce z jedné pánve

5 / 5. Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 567 kcal
Bílkoviny 29 g
Sacharidy 21 g
Tuky 36 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální večeře nejen na léto je taková, jejíž příprava nezabere moc času a vystačíte při ní s jedinou pánví.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cuketa 400 g
cca 2 kusy, nasekaná na kousky
rajčata cherry 200 g
rozpůlená
česnek 1 stroužek
podrcený
vejce 2 ks
bazalka 1 hrst
pepř
chleba
čerstvý, k podávání
sůl

1 Olej zahřejte na nepřilnavé pánvi a vsypte do ní cukety. Opékejte pět minut, aby změkly; občas promíchejte. Potom přidejte rajčátka a česnek a ještě pár minut opékejte.

2 Lehce osolte a opepřete. Směs na dvou místech rozhrňte a do vzniklých důlků rozklepněte vejce. Pánev přiklopte víkem nebo překryjte alobalem a ponechte na ohni dvě až tři minuty, aby byla vejce prohřátá, jak jste zvyklí. Posypte bazalkovými lístky a podávejte s čerstvým chlebem.

NĚCO NAVÍC: Nemáte právě po ruce čerstvou bazalku? Jednoduše vmíchejte do zeleniny pár lžiček bazalkového pesta, ještě než na pánev vlijete vejce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč