
Letní zelenina se šunkou a polentou
Nádherné barvy, lahodná chuť, expresní příprava... Co víc si přát?
Vydání: 2019/7
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 1–2 lžíce olivového oleje
- 2 cibule, nakrájené na kostičky
- 1 červená paprika, 1 žlutá paprika a 1-2 slovenské papriky, nakrájené na kostky
- 500 g rajčat, nakrájených na kostky
- 1 menší cuketa, na kostky
- malá hrst nasekané hladkolisté petržele + na ozdobení
- sůl
- 200 g šunky v celku, na kostičky
- malá hrst pažitky, nadrobno
- 1 hrnek polenty
- 1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu + k podávání
- 1/2–1 hrnek mascarpone
NA POLENTU
Příprava jídla
1 V širším hrnci nebo pánvi s vyšším okrajem rozpalte olej, vsypte cibuli a opečte dosklovita. Přidejte papriky a opečte je doměkka, nakonec přidejte rajčata, cukety, petržel, osolte a zhruba 5 minut míchejte a zvolna vařte, aby všechna zelenina změkla.
2 Polentu uvařte podle návodu na obalu. Nakonec vmíchejte parmazán a mascarpone a osolte.
3 Šunku opečte na pánvi a přimíchejte do zeleninové směsi.
4 Polentu a zeleninu rozdělte na talíře, posypte pažitkou a parmazánem.
Přidat komentář