Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Letní zelenina se šunkou a polentou

Nádherné barvy, lahodná chuť, expresní příprava... Co víc si přát?

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Zelenina

Ingredience

    • 1–2 lžíce olivového oleje
    • 2 cibule, nakrájené na kostičky
    • 1 červená paprika, 1 žlutá paprika a 1-2 slovenské papriky, nakrájené na kostky
    • 500 g rajčat, nakrájených na kostky
    • 1 menší cuketa, na kostky
    • malá hrst nasekané hladkolisté petržele + na ozdobení
    • sůl
    • 200 g šunky v celku, na kostičky
    • malá hrst pažitky, nadrobno

    NA POLENTU

    • 1 hrnek polenty
    • 1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu + k podávání
    • 1/2–1 hrnek mascarpone

Příprava jídla

V širším hrnci nebo pánvi s vyšším okrajem rozpalte olej, vsypte cibuli a opečte dosklovita. Přidejte papriky a opečte je doměkka, nakonec přidejte rajčata, cukety, petržel, osolte a zhruba 5 minut míchejte a zvolna vařte, aby všechna zelenina změkla.

2 Polentu uvařte podle návodu na obalu. Nakonec vmíchejte parmazán a mascarpone a osolte.

3 Šunku opečte na pánvi a přimíchejte do zeleninové směsi.

4 Polentu a zeleninu rozdělte na talíře, posypte pažitkou a parmazánem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Letní polévka s hráškovými chlebíčky

Salát s tuňákem a rýží

Citronové kuře s fazolkami

Bucatini s olivami, rajčaty a ořechovou strouhankou

Cuketa, všestranná královna kuchyně

REKLAMA

Přidat komentář