0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lilkovo-citronový salát s paprikami

Lilkovo-citronový salát s paprikami

3.8 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1003 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 53 g
Tuky 69 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Salát, který můžete servírovat v horkém létě vychlazený jako předkrm a v zimě horký jako přílohu k masu.

Suroviny

lilek 2 ks
nakrájený na plátky
cibule červená 1 ks
nahrubo nakrájená
česnek 6 stroužků
paprika červená 2 ks
nakrájená
olivový olej 4 PL
rajče 4 ks
nasekaná
citronová štáva
z jednoho citronu
máta 4 PL
nasekaná
olivy černé 100 g
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská
citronová kůra
z jednoho citronu

Lilky, cibuli, česnek a papriky pečte doměkka asi půl hodiny v troubě předehřáté na 220 °C. Přesuňte do mísy a smíchejte se zbývajícími surovinami.

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit