Lilkovo-citronový salát s paprikami

Lilkovo-citronový salát s paprikami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1003 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 53 g
Tuky 69 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Salát, který můžete servírovat v horkém létě vychlazený jako předkrm a v zimě horký jako přílohu k masu.

Suroviny

lilek 2 ks
nakrájený na plátky
cibule červená 1 ks
nahrubo nakrájená
česnek 6 stroužků
paprika červená 2 ks
nakrájená
olivový olej 4 PL
rajčata 4 ks
nasekaná
citronová štáva
z jednoho citronu
máta 4 PL
nasekaná
olivy černé 100 g
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská
citronová kůra
z jednoho citronu

Lilky, cibuli, česnek a papriky pečte doměkka asi půl hodiny v troubě předehřáté na 220 °C. Přesuňte do mísy a smíchejte se zbývajícími surovinami.

Apetit magazín

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?
  • Suroviny

Vše o bramborových chipsech a na co si dát pozor?

Všichni víme, že nejsou úplně nejzdravější, ale stejně je milujeme. Ano, řeč je o bramborových chipsech. Odkud pocházejí, jak se vyrábějí a na které látky v jejich složení byste si měli dávat největší pozor? ...
Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?
  • Jak na to

Halušky a strapačky: patří do nich vejce a brambory?

Halušky mají svůj domov na Slovensku, kde jsou považovány za tradiční jídlo. Známé jsou ale také jako typický valašský pokrm. Jsou rychlým a chutným řešením obědu či večeře. Vyzkoušet je můžete naslano se slaninou, kysaným zelím, brynzou i...
Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory
  • Suroviny

Ječné kroupy – výživa nejen pro kojence a gladiátory

Ačkoliv má ječmen v české kuchyni dlouholetou historii, dnes si kroupy dopřáváme maximálně na Štědrý den nebo v zabijačkové polévce. Pojďme společně oprášit tuto „znovu objevenou“ plodinu a dodat našim jídelníčkům potřebnou...

Obchod Apetit