0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a s vaflemi

Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a s vaflemi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3810 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 317 g
Tuky 243 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 200 g
holandské vafle
čokoládové sušenky 100 g
máslo 100 g
limetová kůra
limetová šťáva
Náplň
vejce 2 ks
krupicový cukr 110 g
vanilkový cukr
limetová kůra
bílá čokoláda
Poleva
bílá čokoláda

Postup

1

Na korpus rozdrtíme v mixéru sušenky, smícháme je dohromady, přidáme rozpuštěné máslo lžičku limetové kůry a šťávy. Vše smícháme a natlačíme na dno kulaté formy (průměr 28 cm) vymazané máslem. Dáme na chvíli do mražáku. Mezitím si předehřejeme troubu na 170 st. (horkovzdušná). 

2

Zatímco je korpus v mrazáku a trouba se nám rozehřívá, můžeme se pustit do náplně. Do misky dáme sýr Philadelphia a creme fraiche, přidáme vejce, oba druhy cukru a limetkovou kůru a stolním šlehačem vyšleháme. Bílou čokoládou rozpustíme ve vodní lázni s asi s 2 lžícemi smetany ke šlehání a opatrně vmícháme, nyní již ručně, do vyšlehané směsi.

3

Vyndáme korpus z mrazáku a ihned jej vložíme do předehřáté trouby. Předpékáme asi 15 minut. 

4

Korpus vyndáme z trouby, teplotu snížíme na 160 st.. Náplň dáme na předpečený korpus, uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme asi 15 minut, poté ještě teplutu snížíme na 150 st. a dopečeme.
Pozor, neměli bychom troubu často otevírat, aby se nám náplň nesrazila a nepraskla. Pečeme asi hodinu. Upečený cheesecake poznáme, když se nám nebude uprostřed klepat, ale nesmí nám náplň zhnědnout.

5

Po upečení vyndáme z trouby, necháme chvíli chladnout při pokojové teplotě a poté dáme ztuhnout do lednice - klidně do druhého dne, doporučuji však min. 4 - 6 hod.

6

Po ztuhnutí cheesecake potřeme polevou z bílé čokolády, kterou jsme si připravili rozpuštěním čokolády ve vodní lázni společně se smetanou na šlehání. Nakonec ozdobíme kouskami vaflí a limetkovými kousky.

Dobrou chuť!

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč