Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a s holandskými vaflemi10

Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a s holandskými vaflemi10

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus

200 g holandských vaflí

100 g kakaových věnečků

100 g másla

1žička limetkové kůry (v bio kvalitě)

lžička limetkové šťávy

 

Náplň

480 g sýra Philadelphia

120 g creme fraiche

2 vejce

110 g cukru krupice

vanilkový cukr

limetková kůra

100 g bílé čokolády

smetana ke šlehání

 

Poleva

50 g bílé čokolády

smetana ke šlehání

Na korpus rozdrtíme v mixéru sušenky, smícháme je dohromady, přidáme rozpuštěné máslo lžičku limetové kůry a šťávy. Vše smícháme a natlačíme na dno kulaté formy (průměr 28 cm) vymazané máslem. Dáme na chvíli do mražáku. Mezitím si předehřejeme troubu na 170 st. (horkovzdušná). 

Zatímco je korpus v mrazáku a trouba se nám rozehřívá, můžeme se pustit do náplně. Do misky dáme sýr Philadelphia a creme fraiche, přidáme vejce, oba druhy cukru a limetkovou kůru a stolním šlehačem vyšleháme. Bílou čokoládou rozpustíme ve vodní lázni s asi s 2 lžícemi smetany ke šlehání a opatrně vmícháme, nyní již ručně, do vyšlehané směsi.

Vyndáme korpus z mrazáku a ihned jej vložíme do předehřáté trouby. Předpékáme asi 15 minut. 

Korpus vyndáme z trouby, teplotu snížíme na 160 st.. Náplň dáme na předpečený korpus, uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme asi 15 minut, poté ještě teplutu snížíme na 150 st. a dopečeme. Pozor, neměli bychom troubu často otevírat, aby se nám náplň nesrazila a nepraskla. Pečeme asi hodinu. Upečený cheesecake poznáme, když se nám nebude uprostřed klepat, ale nesmí nám náplň zhnědnout. Po upečení vyndáme z trouby, necháme chvíli chladnout při pokojové teplotě a poté dáme ztuhnout do lednice - klidně do druhého dne, doporučuji však min. 4 - 6 hod.

Po ztuhnutí cheesecake potřeme polevou z bílé čokolády, kterou jsme si připravili rozpuštěním čokolády ve vodní lázni společně se smetanou na šlehání. Nakonec ozdobíme kouskami vaflí a limetkovými kousky.

Dobrou chuť!

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit