0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a s vaflemi

Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a s vaflemi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3810 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 317 g
Tuky 243 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 200 g
holandské vafle
čokoládové sušenky 100 g
máslo 100 g
limetová kůra
limetová šťáva
Náplň
krémový sýr 480 g
crème fraîche 120 g
vejce 2 ks
krupicový cukr 110 g
vanilkový cukr
limetová kůra
bílá čokoláda
smetana ke šlehání
Poleva
bílá čokoláda
smetana ke šlehání

Postup

1

Na korpus rozdrtíme v mixéru sušenky, smícháme je dohromady, přidáme rozpuštěné máslo lžičku limetové kůry a šťávy. Vše smícháme a natlačíme na dno kulaté formy (průměr 28 cm) vymazané máslem. Dáme na chvíli do mražáku. Mezitím si předehřejeme troubu na 170 st. (horkovzdušná). 

2

Zatímco je korpus v mrazáku a trouba se nám rozehřívá, můžeme se pustit do náplně. Do misky dáme sýr Philadelphia a creme fraiche, přidáme vejce, oba druhy cukru a limetkovou kůru a stolním šlehačem vyšleháme. Bílou čokoládou rozpustíme ve vodní lázni s asi s 2 lžícemi smetany ke šlehání a opatrně vmícháme, nyní již ručně, do vyšlehané směsi.

3

Vyndáme korpus z mrazáku a ihned jej vložíme do předehřáté trouby. Předpékáme asi 15 minut. 

4

Korpus vyndáme z trouby, teplotu snížíme na 160 st.. Náplň dáme na předpečený korpus, uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme asi 15 minut, poté ještě teplutu snížíme na 150 st. a dopečeme.
Pozor, neměli bychom troubu často otevírat, aby se nám náplň nesrazila a nepraskla. Pečeme asi hodinu. Upečený cheesecake poznáme, když se nám nebude uprostřed klepat, ale nesmí nám náplň zhnědnout.

5

Po upečení vyndáme z trouby, necháme chvíli chladnout při pokojové teplotě a poté dáme ztuhnout do lednice - klidně do druhého dne, doporučuji však min. 4 - 6 hod.

6

Po ztuhnutí cheesecake potřeme polevou z bílé čokolády, kterou jsme si připravili rozpuštěním čokolády ve vodní lázni společně se smetanou na šlehání. Nakonec ozdobíme kouskami vaflí a limetkovými kousky.

Dobrou chuť!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit