Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a s holandskými vaflemi10

Popis receptu: 

Moc zdravím,

nevím, zda je zrovna tento recept ten nejlepší, ale alespoň u nás ano, protože se náš pes (Kira) nemohla od něj odtrhnout - viz foto.

Veselé Velikonoce!

 

Autor: Markéta Bednaříková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 10
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus

    200 g holandských vaflí

    100 g kakaových věnečků

    100 g másla

    1žička limetkové kůry (v bio kvalitě)

    lžička limetkové šťávy

     

    Náplň

    480 g sýra Philadelphia

    120 g creme fraiche

    2 vejce

    110 g cukru krupice

    vanilkový cukr

    limetková kůra

    100 g bílé čokolády

    smetana ke šlehání

     

    Poleva

    50 g bílé čokolády

    smetana ke šlehání

Příprava jídla

Na korpus rozdrtíme v mixéru sušenky, smícháme je dohromady, přidáme rozpuštěné máslo lžičku limetové kůry a šťávy. Vše smícháme a natlačíme na dno kulaté formy (průměr 28 cm) vymazané máslem. Dáme na chvíli do mražáku. Mezitím si předehřejeme troubu na 170 st. (horkovzdušná). 

Zatímco je korpus v mrazáku a trouba se nám rozehřívá, můžeme se pustit do náplně. Do misky dáme sýr Philadelphia a creme fraiche, přidáme vejce, oba druhy cukru a limetkovou kůru a stolním šlehačem vyšleháme. Bílou čokoládou rozpustíme ve vodní lázni s asi s 2 lžícemi smetany ke šlehání a opatrně vmícháme, nyní již ručně, do vyšlehané směsi.

Vyndáme korpus z mrazáku a ihned jej vložíme do předehřáté trouby. Předpékáme asi 15 minut. 

Korpus vyndáme z trouby, teplotu snížíme na 160 st.. Náplň dáme na předpečený korpus, uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme asi 15 minut, poté ještě teplutu snížíme na 150 st. a dopečeme. Pozor, neměli bychom troubu často otevírat, aby se nám náplň nesrazila a nepraskla. Pečeme asi hodinu. Upečený cheesecake poznáme, když se nám nebude uprostřed klepat, ale nesmí nám náplň zhnědnout. Po upečení vyndáme z trouby, necháme chvíli chladnout při pokojové teplotě a poté dáme ztuhnout do lednice - klidně do druhého dne, doporučuji však min. 4 - 6 hod.

Po ztuhnutí cheesecake potřeme polevou z bílé čokolády, kterou jsme si připravili rozpuštěním čokolády ve vodní lázni společně se smetanou na šlehání. Nakonec ozdobíme kouskami vaflí a limetkovými kousky.

Dobrou chuť!

REKLAMA

Přidat komentář