Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a s holandskými vaflemi10

Limetkový cheesecake s bílou čokoládou a s holandskými vaflemi10

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus

200 g holandských vaflí

100 g kakaových věnečků

100 g másla

1žička limetkové kůry (v bio kvalitě)

lžička limetkové šťávy

 

Náplň

480 g sýra Philadelphia

120 g creme fraiche

2 vejce

110 g cukru krupice

vanilkový cukr

limetková kůra

100 g bílé čokolády

smetana ke šlehání

 

Poleva

50 g bílé čokolády

smetana ke šlehání

Na korpus rozdrtíme v mixéru sušenky, smícháme je dohromady, přidáme rozpuštěné máslo lžičku limetové kůry a šťávy. Vše smícháme a natlačíme na dno kulaté formy (průměr 28 cm) vymazané máslem. Dáme na chvíli do mražáku. Mezitím si předehřejeme troubu na 170 st. (horkovzdušná). 

Zatímco je korpus v mrazáku a trouba se nám rozehřívá, můžeme se pustit do náplně. Do misky dáme sýr Philadelphia a creme fraiche, přidáme vejce, oba druhy cukru a limetkovou kůru a stolním šlehačem vyšleháme. Bílou čokoládou rozpustíme ve vodní lázni s asi s 2 lžícemi smetany ke šlehání a opatrně vmícháme, nyní již ručně, do vyšlehané směsi.

Vyndáme korpus z mrazáku a ihned jej vložíme do předehřáté trouby. Předpékáme asi 15 minut. 

Korpus vyndáme z trouby, teplotu snížíme na 160 st.. Náplň dáme na předpečený korpus, uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme asi 15 minut, poté ještě teplutu snížíme na 150 st. a dopečeme. Pozor, neměli bychom troubu často otevírat, aby se nám náplň nesrazila a nepraskla. Pečeme asi hodinu. Upečený cheesecake poznáme, když se nám nebude uprostřed klepat, ale nesmí nám náplň zhnědnout. Po upečení vyndáme z trouby, necháme chvíli chladnout při pokojové teplotě a poté dáme ztuhnout do lednice - klidně do druhého dne, doporučuji však min. 4 - 6 hod.

Po ztuhnutí cheesecake potřeme polevou z bílé čokolády, kterou jsme si připravili rozpuštěním čokolády ve vodní lázni společně se smetanou na šlehání. Nakonec ozdobíme kouskami vaflí a limetkovými kousky.

Dobrou chuť!

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit