Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
> 60 min
4,0 (8x)
9. 3. 2018
Limetkový cheesecake s malinami
Limetkový cheesecake s malinami


Pro zkušené
> 60 min
4,0 (8x)

Na přípravu tohoto cheesecaku si vyhraďte 2 dny.

Nejprve si vyrobíme těsto na sušenky. Postup vychází z přípravy křehkého těsta. Mouku, mandle, moučkový cukr a kůru z limety promícháme a necháme cca 10 minut v lednici nebo mrazáku vychladit. Navážíme si máslo a co nejrychleji, abychom jej nezahřáli, zpracujeme spolu se suchými ingrediencemi na konzistenci drobenky. Nejlépe to jde ve foodprocessoru, ale lze použít i příborový nůž. Přidáme žloutek a zpracujeme těsto, které příliš nehněteme. V případě potřeby lze přidat 1-2 lžíce studené vody. Z těsta vytvarujeme kouli, zabalíme do folie a necháme v lednici minimálně 1 hodinu odpočinout.

Na krém vyšleháme balonovou metlou Philadelphii spolu s kondenzovaným mlékem. Přidáme limetovou šťávu a kůru. Šlehačku vyšleháme dotuha a přimícháme ke zbylé směsi. Silikonové formy naplníme krémem a do každé polokoule (nebo jiného tvaru) zapíchneme 6 malin. Překryjeme ještě slabou vrstvou krému a takto připravené cheesecaky vložíme do mrazáku. Ideálně necháme mrazit do druhého dne.

Z těsta na sušenky vyválíme mezi dvěma pečícími papíry plát silný asi 3 mm. Vykrájíme příslušný počet sušenek o stejném průměru, jako mají cheesecaky a pečeme při 180 °C do světle růžova. Zbylé těsto lze použít třeba na pečení s dětmi.

Na ozdobné pusinky smícháme bílky s cukrem a nad parou zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nejsnáze to poznáme namočením prstu do směsi a promnutím. Následně vyšleháme sníh do tuhých špiček. Barevné pusinky vytvoříme tak, že obrátíme cukrářský sáček naruby a potravinářskou barvou uděláme 3-4 pruhy od špičky směrem k otvoru, kterým sáček plníme. Obrátíme zpět, naplníme sněhem a na pečící papír stříkáme pusinky. Pečeme cca 45 minut na 100 °C a necháme vychladnout v pootevřené troubě. Pusinky bychom měli být schopni z papíru po upečení snadno sejmout.

Druhý den připravíme glazuru. V rendlíku smícháme vodu, cukr a kondenzované mléko a ohřejeme téměř k varu. Do misky navážíme 60 g vody, na hladinu opatrně nasypeme želatinu a necháme alespoň 3 minuty nabobtnat. Přidáme do horké směsi a dobře rozmícháme. Nakonec přidáme nasekanou bílou čokoládu a rozmícháme dohladka. Před poléváním cheesecaků je nutné nechat glazuru zchladnout na cca 30 °C. Chvíli před dosažením této teploty glazuru obarvíme na požadovaný odstín.

Během chladnutí glazury si připravíme cheesecaky na dokončení. Sušenku potřeme slabou vrstvou malinového džemu a položíme na ní zmražené polokoule. V dostatečných rozestupech všechny porce rozložíme na mřížku položenou na plechu, na který může glazura odkapat. Dostatečně rychle, aby cheesecaky nerozmrzly a poleva příliš nevystydla, všechny kusy polijeme. Necháme při pokojové teplotě stát cca 20 minut, pak opatrně odkrojíme přebytečnou glazuru a přemístíme do lednice, kde je necháme cca 1,5 hodiny rozmrznout.

Před podáváním ozdobíme každou porci malinou, meduňkovým lístkem, pusinkami a nastrouhanou limetovou kůrou. Pokud bychom se chtěli pokochat tím, jak cheesecake vypadá na řezu, rozkrojíme jej nahřátým nožem.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

10

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

10

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu