Na přípravu tohoto cheesecaku si vyhraďte 2 dny.
Nejprve si vyrobíme těsto na sušenky. Postup vychází z přípravy křehkého těsta. Mouku, mandle, moučkový cukr a kůru z limety promícháme a necháme cca 10 minut v lednici nebo mrazáku vychladit. Navážíme si máslo a co nejrychleji, abychom jej nezahřáli, zpracujeme spolu se suchými ingrediencemi na konzistenci drobenky. Nejlépe to jde ve foodprocessoru, ale lze použít i příborový nůž. Přidáme žloutek a zpracujeme těsto, které příliš nehněteme. V případě potřeby lze přidat 1-2 lžíce studené vody. Z těsta vytvarujeme kouli, zabalíme do folie a necháme v lednici minimálně 1 hodinu odpočinout.
Na krém vyšleháme balonovou metlou Philadelphii spolu s kondenzovaným mlékem. Přidáme limetovou šťávu a kůru. Šlehačku vyšleháme dotuha a přimícháme ke zbylé směsi. Silikonové formy naplníme krémem a do každé polokoule (nebo jiného tvaru) zapíchneme 6 malin. Překryjeme ještě slabou vrstvou krému a takto připravené cheesecaky vložíme do mrazáku. Ideálně necháme mrazit do druhého dne.
Z těsta na sušenky vyválíme mezi dvěma pečícími papíry plát silný asi 3 mm. Vykrájíme příslušný počet sušenek o stejném průměru, jako mají cheesecaky a pečeme při 180 °C do světle růžova. Zbylé těsto lze použít třeba na pečení s dětmi.
Na ozdobné pusinky smícháme bílky s cukrem a nad parou zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nejsnáze to poznáme namočením prstu do směsi a promnutím. Následně vyšleháme sníh do tuhých špiček. Barevné pusinky vytvoříme tak, že obrátíme cukrářský sáček naruby a potravinářskou barvou uděláme 3-4 pruhy od špičky směrem k otvoru, kterým sáček plníme. Obrátíme zpět, naplníme sněhem a na pečící papír stříkáme pusinky. Pečeme cca 45 minut na 100 °C a necháme vychladnout v pootevřené troubě. Pusinky bychom měli být schopni z papíru po upečení snadno sejmout.
Druhý den připravíme glazuru. V rendlíku smícháme vodu, cukr a kondenzované mléko a ohřejeme téměř k varu. Do misky navážíme 60 g vody, na hladinu opatrně nasypeme želatinu a necháme alespoň 3 minuty nabobtnat. Přidáme do horké směsi a dobře rozmícháme. Nakonec přidáme nasekanou bílou čokoládu a rozmícháme dohladka. Před poléváním cheesecaků je nutné nechat glazuru zchladnout na cca 30 °C. Chvíli před dosažením této teploty glazuru obarvíme na požadovaný odstín.
Během chladnutí glazury si připravíme cheesecaky na dokončení. Sušenku potřeme slabou vrstvou malinového džemu a položíme na ní zmražené polokoule. V dostatečných rozestupech všechny porce rozložíme na mřížku položenou na plechu, na který může glazura odkapat. Dostatečně rychle, aby cheesecaky nerozmrzly a poleva příliš nevystydla, všechny kusy polijeme. Necháme při pokojové teplotě stát cca 20 minut, pak opatrně odkrojíme přebytečnou glazuru a přemístíme do lednice, kde je necháme cca 1,5 hodiny rozmrznout.
Před podáváním ozdobíme každou porci malinou, meduňkovým lístkem, pusinkami a nastrouhanou limetovou kůrou. Pokud bychom se chtěli pokochat tím, jak cheesecake vypadá na řezu, rozkrojíme jej nahřátým nožem.