Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Velmi snadné

Suroviny

limeta 4 ks
zakysaná smetana 500 g
moučkový cukr 3 PL
2 bal
piškoty cukrářské
jablečný džus

Z limetek vymačkejte šťávu. Nalijte ji do mísy a přidejte zakysanou smetanu, šlehačku a cukr. Vzniklou směs pořádně zamíchejte, klidně metličkou vyšlehejte.

Cukrářské piškoty namáčejte z obou stran v jablečném džusu. Do formy je pokládejte těsně vedle sebe. Jakmile máte dole ve formě jednu celou vrstvu, pokryjte ji částí limetkové směsi. A tak pořád dokola – piškoty, směs, piškoty, směs. Vyjde vám to tak na tři patra a končit musíte směsí, ne piškoty. 

Hotový dezert stačí dát přes noc do lednice. Chutě se krásně propojí a piškoty změknou. Pak už jen stačí každou porci na talířku ozdobit kolečkem limetky, hodně tenkým, a lístkem máty. Na letní neděli ideál.

 

Autor: beniki

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit