Osvěžující italský citronový likér prý vznikl jako další způsob, jak zpracovat obrovskou úrodu nádherných sicilských citronů.
Suroviny
Postup
1
Ještě než začnete vymačkávat šťávu z citronů, skrojte kůru – například jako ozdobnou spirálku nebo jemné proužky, to záleží jenom na vás.
2
Šťávu potom smíchejte s moučkovým cukrem, nechte rozpustit, přelijte přes jemné sítko (odstraníte tak drobné kousky dužiny) a přidejte k vodce.
3
Do pečlivě vymytých a horkou vodou vypařených lahví vložte kousky kůry a vlijte limoncello. Nechte uležet.
NĚCO NAVÍC
Domácí likér se podává dobře vychlazený v malých kalíšcích; poslouží vám také jako základ míchaných drinků a dodá švih krémovým náplním nebo tvarohovým koláčům.
Komentáře