Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Limoncello
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 43
Do hodiny Velmi snadné 0,5 litru

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1046 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 43 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžující italský citronový likér prý vznikl jako další způsob, jak zpracovat obrovskou úrodu nádherných sicilských citronů.

Suroviny

Postup

1

Ještě než začnete vymačkávat šťávu z citronů, skrojte kůru – například jako ozdobnou spirálku nebo jemné proužky, to záleží jenom na vás.

2

Šťávu potom smíchejte s moučkovým cukru, nechte rozpustit, přelijte přes jemné sítko (odstraní se tak drobné kousky dužiny) a přidejte k vodce.

3

Do pečlivě vymytých a horkou vodou vypařených lahví vložte kousky kůry a vlijte limoncello. Nechte uležet.

NĚCO NAVÍC
Domácí likér se podává dobře vychlazený v malých kalíšcích; poslouží vám také jako základ míchaných drinků a dodá švih krémovým náplním nebo tvarohovým koláčům.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

31.08.2007 08:09
Recept se nachází v č.12/04, str.53

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...