0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3528 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 425 g
Tuky 160 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujeme rychlé koláče, a tenhle naše představy o rychlosti dokonale naplňuje – oč méně času budete trávit s jeho přípravou, o to déle si ho můžete vychutnávat na příjemném sluníčku babího léta. 

Suroviny

bluma 6 ks
velké, rozpůlené, vypeckované – efektní je kombinace modrých, uvnitř červených, a červených, uvnitř žlutých
Na těsto
mouka pšeničná hladká 200 g
máslo 70 g
rozpuštěné
moučkový cukr 70 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
vlašské ořechy 50 g
umleté
vejce 2 ks
Na drobenku
mouka pšeničná hladká 100 g
máslo 50 g
krupicový cukr 50 g

1 Troubu předehřejte na 180°C. Pekáček či formu o rozměrech cca 20 x 30 cm vyložte pečicím papírem.

2 V míse rychle rukama prohněťte všechny suroviny na těsto. (Můžete použít i robot.) Pak těsto mokrýma rukama rozprostřete do formy.

3 V misce promněte suroviny na drobenku.

4 Těsto ve formě poklaďte polovinami blum řezem nahoru. Máte-li obě barvy, prostřídejte je. Jen velmi mírně je přitiskněte do těsta. Stejnoměrně posypte drobenkou.

5 Pečte v předehřáté troubě 20–30 minut, aby bylo těsto propečené a drobenka mírně zezlátla. Po vychladnutí krájejte na čtverečky podle ovoce. Koláč je dobrý i po 2 dnech. Rozleží se podobně jako cukroví.

NĚCO NAVÍC
Namísto blum můžete použít švestky (opět slupkou dolů), ale i drobné ovoce jako borůvky nebo třeba ostružiny, a to i mražené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit