
Linecký koláč s blumami
Milujeme rychlé koláče, a tenhle naše představy o rychlosti dokonale naplňuje – oč méně času budete trávit s jeho přípravou, o to déle si ho můžete vychutnávat na příjemném sluníčku babího léta.
Ingredience
- 6 velkých blum, rozpůlených a vypeckovaných (efektní je kombinace modrých, uvnitř červených, a červených, uvnitř žlutých)
- 200 g hladké mouky
- 70 g másla, rozpuštěného
- 70 g moučkového cukru
- 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
- 50 g vlašských ořechů, umletých
- 2 vejce
- 100 g hladké mouky
- 50 g másla
- 50 g krupicového cukru
NA TĚSTO
NA DROBENKU
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180°C. Pekáček či formu o rozměrech cca 20 x 30 cm vyložte pečicím papírem.
2 V míse rychle rukama prohněťte všechny suroviny na těsto. (Můžete použít i robot.) Pak těsto mokrýma rukama rozprostřete do formy.
3 V misce promněte suroviny na drobenku.
4 Těsto ve formě poklaďte polovinami blum řezem nahoru. Máte-li obě barvy, prostřídejte je. Jen velmi mírně je přitiskněte do těsta. Stejnoměrně posypte drobenkou.
5 Pečte v předehřáté troubě 20–30 minut, aby bylo těsto propečené a drobenka mírně zezlátla. Po vychladnutí krájejte na čtverečky podle ovoce. Koláč je dobrý i po 2 dnech. Rozleží se podobně jako cukroví.
NĚCO NAVÍC
Namísto blum můžete použít švestky (opět slupkou dolů), ale i drobné ovoce jako borůvky nebo třeba ostružiny, a to i mražené.
Přidat komentář