Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Linecký koláč s blumami

Milujeme rychlé koláče, a tenhle naše představy o rychlosti dokonale naplňuje – oč méně času budete trávit s jeho přípravou, o to déle si ho můžete vychutnávat na příjemném sluníčku babího léta. 

Vydání: 2019/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 12 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Koláč

Ingredience

    • 6 velkých blum, rozpůlených a vypeckovaných (efektní je kombinace modrých, uvnitř červených, a červených, uvnitř žlutých)

    NA TĚSTO

    • 200 g hladké mouky
    • 70 g másla, rozpuštěného
    • 70 g moučkového cukru
    • 1/2 sáčku kypřicího prášku do pečiva
    • 50 g vlašských ořechů, umletých
    • 2 vejce

    NA DROBENKU

    • 100 g hladké mouky
    • 50 g másla
    • 50 g krupicového cukru

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Pekáček či formu o rozměrech cca 20 x 30 cm vyložte pečicím papírem.

2 V míse rychle rukama prohněťte všechny suroviny na těsto. (Můžete použít i robot.) Pak těsto mokrýma rukama rozprostřete do formy.

3 V misce promněte suroviny na drobenku.

4 Těsto ve formě poklaďte polovinami blum řezem nahoru. Máte-li obě barvy, prostřídejte je. Jen velmi mírně je přitiskněte do těsta. Stejnoměrně posypte drobenkou.

5 Pečte v předehřáté troubě 20–30 minut, aby bylo těsto propečené a drobenka mírně zezlátla. Po vychladnutí krájejte na čtverečky podle ovoce. Koláč je dobrý i po 2 dnech. Rozleží se podobně jako cukroví.

NĚCO NAVÍC
Namísto blum můžete použít švestky (opět slupkou dolů), ale i drobné ovoce jako borůvky nebo třeba ostružiny, a to i mražené.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polévka z vývaru z kolena

Pečená vepřová kolena

Cibulovo-jablečné čatní

Nastavovaná kaše

Fenyklovo-řepný salát s ostružinami a uzeným pstruhem

REKLAMA

Přidat komentář