Linecký koláč s blumami

Linecký koláč s blumami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3528 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 425 g
Tuky 160 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujeme rychlé koláče, a tenhle naše představy o rychlosti dokonale naplňuje – oč méně času budete trávit s jeho přípravou, o to déle si ho můžete vychutnávat na příjemném sluníčku babího léta. 

Související recepty

Suroviny

bluma 6 ks
velké, rozpůlené, vypeckované – efektní je kombinace modrých, uvnitř červených, a červených, uvnitř žlutých
Na těsto
mouka pšeničná hladká 200 g
máslo 70 g
rozpuštěné
moučkový cukr 70 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
vlašské ořechy 50 g
umleté
vejce 2 ks
Na drobenku
mouka pšeničná hladká 100 g
máslo 50 g
krupicový cukr 50 g

1 Troubu předehřejte na 180°C. Pekáček či formu o rozměrech cca 20 x 30 cm vyložte pečicím papírem.

2 V míse rychle rukama prohněťte všechny suroviny na těsto. (Můžete použít i robot.) Pak těsto mokrýma rukama rozprostřete do formy.

3 V misce promněte suroviny na drobenku.

4 Těsto ve formě poklaďte polovinami blum řezem nahoru. Máte-li obě barvy, prostřídejte je. Jen velmi mírně je přitiskněte do těsta. Stejnoměrně posypte drobenkou.

5 Pečte v předehřáté troubě 20–30 minut, aby bylo těsto propečené a drobenka mírně zezlátla. Po vychladnutí krájejte na čtverečky podle ovoce. Koláč je dobrý i po 2 dnech. Rozleží se podobně jako cukroví.

NĚCO NAVÍC
Namísto blum můžete použít švestky (opět slupkou dolů), ale i drobné ovoce jako borůvky nebo třeba ostružiny, a to i mražené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit