Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 12 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3528 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 425 g
Tuky 160 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Milujeme rychlé koláče, a tenhle naše představy o rychlosti dokonale naplňuje – oč méně času budete trávit s jeho přípravou, o to déle si ho můžete vychutnávat na příjemném sluníčku babího léta. 

Suroviny

bluma 6 ks
velké, rozpůlené, vypeckované – efektní je kombinace modrých, uvnitř červených, a červených, uvnitř žlutých
Na těsto
rozpuštěné
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
umleté
vejce 2 ks
Na drobenku

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Pekáček či formu o rozměrech cca 20 x 30 cm vyložte pečicím papírem.

2

V míse rychle rukama prohněťte všechny suroviny na těsto. (Můžete použít i robot.) Pak těsto mokrýma rukama rozprostřete do formy.

3

V misce promněte suroviny na drobenku.

4

Těsto ve formě poklaďte polovinami blum řezem nahoru. Máte-li obě barvy, prostřídejte je. Jen velmi mírně je přitiskněte do těsta. Stejnoměrně posypte drobenkou.

5

Pečte v předehřáté troubě 20–30 minut, aby bylo těsto propečené a drobenka mírně zezlátla. Po vychladnutí krájejte na čtverečky podle ovoce. Koláč je dobrý i po 2 dnech. Rozleží se podobně jako cukroví.

NĚCO NAVÍC
Namísto blum můžete použít švestky (opět slupkou dolů), ale i drobné ovoce jako borůvky nebo třeba ostružiny, a to i mražené.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/9

Apetit magazín