Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Linguine s ricottou, fenyklem, citronem a chilli

Nebojte se pozměnit i recept tak notoricky známý, jako jsou těstoviny aglio e olio – citron a fenykl dodají pokrmu zase jiný, svěží šmrnc. 

Vydání: 2017/1
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 400g linguine nebo jiných dlouhých těstovin
    • mořská sůl
    • 2 lžíce olivového oleje + k podávání
    • 1 bulva fenyklu, nakrájená na tenké plátky
    • 1 čerstvá červená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená nadrobno
    • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • jemně nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
    • 200g ricotty
    • strouhaný parmazán k podávání 

Příprava jídla

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu.

2 Mezitím rozehřejte ve velké pánvi 2 lžíce olivového oleje, přidejte fenykl, osolte a opékejte zprudka za občasného míchání 8–10 minut, až změkne a trochu zezlátne. Přidejte chilli a česnek a míchejte ještě necelou minutu. Pak vypněte a ihned přidejte citronovou kůru a šťávu.

3 Slijte těstoviny a trochu vody zachyťte. Těstoviny smíchejte s fenyklovou směsí v pánvi, přidejte ricottu, 1 lžíci olivového oleje a 100ml odložené vody z vaření těstovin. Míchejte, až se vše spojí na krémovou omáčku, která pokryje těstoviny.

4 Podávejte posypané parmazánem a pokapané olivovým olejem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře z Normandie

Polévka s uzeným kolenem

Dýňový pilaf s houbami a gorgonzolou

Pečené brambory à la pizza

40 receptů bez masa nejen pro vegetariány

30 pořádně pálivých jídel

Kulinární jízda Evropou

Ty nejlepší těstoviny a omáčky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Rychle, jednoduche, lahko dostupne suroviny, my sme si pochutili a urcite uvarime zas :)

Přidat komentář