Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lívance s omáčkou z cideru
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné na 14 lívanců

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1442 kcal
Bílkoviny 48 g
Sacharidy 258 g
Tuky 20 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jak omáčka chladne, díky škrobu houstne do konzistence lehkého želé. Lívance s omáčkou z cideru můžete servírovat bez obav i dětem, protože se při přípravé všechen alkohol vyvaří.

Suroviny

objem 250 ml, půl pohankové a půl světlé pšeničné
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl špetka
vejce 1 ks
mléko 250 ml
olej
na vytření pánve
Na omáčku
cider 350 ml
+ 6 PL navíc
škrob 3 PL
skořice ¼ ČL
lístky k podávání

Postup

1

Smíchejte mouku s práškem do pečiva, sodou, solí a cukrem. Přilijte mléko a přidejte rozklepnuté vejce. Dobře promíchejte metličkou a dejte do lednice aspoň půl hodiny odpočívat. Směs si také můžete připravit večer a nechat odpočívat do rána.

2

Rozehřejte pánev se silným dnem, lehce ji potřete olejem a usmažte na něm lívance z obou stran.

3

Na omáčku smíchejte 350 ml cideru s cukrem, pomalu zahřívejte a míchejte. Mezitím smíchejte 6 lžic cideru s kukuřičným škrobem. Až se cukr rozpustí, přilijte škrob a přidejte 1/4 lžičky mleté skořice. Vařte na mírném plameni za občasného míchání asi 5 minut. Lívance podávejte s ciderovou omáčkou, šlehačkou a lístky meduňky.</p>

NĚCO NAVÍC
Místo kukuřičného škrobu můžete použít kuzu (toho stačí 2 lžičky).

 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...