Jak omáčka chladne, díky škrobu houstne do konzistence lehkého želé. Lívance s omáčkou z cideru můžete servírovat bez obav i dětem, protože se při přípravé všechen alkohol vyvaří.
Suroviny
Postup
Smíchejte mouku s práškem do pečiva, sodou, solí a cukrem. Přilijte mléko a přidejte rozklepnuté vejce. Dobře promíchejte metličkou a dejte do lednice aspoň půl hodiny odpočívat. Směs si také můžete připravit večer a nechat odpočívat do rána.
Rozehřejte pánev se silným dnem, lehce ji potřete olejem a usmažte na něm lívance z obou stran.
Na omáčku smíchejte 350 ml cideru s cukrem, pomalu zahřívejte a míchejte. Mezitím smíchejte 6 lžic cideru s kukuřičným škrobem. Až se cukr rozpustí, přilijte škrob a přidejte 1/4 lžičky mleté skořice. Vařte na mírném plameni za občasného míchání asi 5 minut. Lívance podávejte s ciderovou omáčkou, šlehačkou a lístky meduňky.</p>
NĚCO NAVÍC
Místo kukuřičného škrobu můžete použít kuzu (toho stačí 2 lžičky).