Zábavné zelené lívance jsou dobré horké, ale chutnají i zastudena, a tak se hodí i jako pohoštění na party nebo jídlo na druhý den.
Suroviny
Postup
Do robotu se sekacím nástavcem nebo do mixéru dejte vodu, droždí a cukr, krátce promíchejte a nechte stát 5 minut, aby se na hladině utvořila pěna. Pak vsypte sůl, kypřicí prášek, bylinky, špenát, mouku a rozmixujte dohladka. Nechte stát při pokojové teplotě (nebo dejte přes noc do chladničky), aby těsto zdvojnásobilo objem a objevily se v něm bublinky.
Na středním ohni rozehřejte velkou pánev a potřete nebo poprašte ji tenkou vrstvou oleje. Nalijte do ní vždy cca 250 ml (hrnek) těsta a rozlijte ho po pánvi. Opékejte, aby placka zespodu zezlátla až zhnědla a začala křupavět a navrchu ztuhla. Neobracejte. Upečenou placku vždy přesuňte na talíř a podávejte obloženou rukolou, sýrem a uzeným lososem, ozdobenou koprem a pepřem. Takto pokračujte do spotřebování těsta.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Palačinky a lívance naslano: 22 variant, které si můžete dát jako oběd nebo večeři(26 receptů)
- Jedeme na zelenou(42 receptů)
- 25 skvělých jídel s uzeným lososem(25 receptů)