Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lívance s uzeným lososem a krémovým sýrem

Zábavné zelené lívance jsou dobré horké, ale chutnají i zastudena, a tak se hodí i jako pohoštění na party nebo jídlo na druhý den.

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Na 6 lívanců
Doba přípravy: Do 20 minut
+ kynutí
PT30M
Opékání 0:30
Chuťovka

Ingredience

    • 500 ml vlažné vody
    • 1 lžička sušeného droždí
    • 2 lžičky krupicového cukru
    • 1 lžička soli
    • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
    • hrst lístků petrželky, nasekaných hrst lístků kopru, nasekaných (nemusí být)
    • 6–8 velkých hrstí baby špenátových lístků
    • 230 g hladké mouky olej na vytření pánve

    K PODÁVÁNÍ

    • rukola
    • krémový smetanový sýr
    • uzený losos
    • čerstvý kopr
    • čerstvě mletý barevný pepř

Příprava jídla

Do robotu se sekacím nástavcem nebo do mixéru dejte vodu, droždí a cukr, krátce promíchejte a nechte stát 5 minut, aby se na hladině utvořila pěna. Pak vsypte sůl, kypřicí prášek, bylinky, špenát, mouku a rozmixujte dohladka. Nechte stát při pokojové teplotě (nebo dejte přes noc do chladničky), aby těsto zdvojnásobilo objem a objevily se v něm bublinky.

2 Na středním ohni rozehřejte velkou pánev a potřete nebo poprašte ji tenkou vrstvou oleje. Nalijte do ní vždy cca 250 ml (hrnek) těsta a rozlijte ho po pánvi. Opékejte, aby placka zespodu zezlátla až zhnědla a začala křupavět a navrchu ztuhla. Neobracejte. Upečenou placku vždy přesuňte na talíř a podávejte obloženou rukolou, sýrem a uzeným lososem, ozdobenou koprem a pepřem. Takto pokračujte do spotřebování těsta.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelená polévka

Těstoviny s rukolovým pestem a dýní

Salát se zrním a s pečeným kuřecím stehnem

Smetanová čočka se špenátem

Noky se špenátem, houbami a gorgonzolou

REKLAMA

Přidat komentář