Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lívanečky s čerstvým sýrem a brokolicí

Lívance naslano vás naprosto dostanou! 

Vydání: 2015/6
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 10 lívanců
Doba přípravy: Do 30 minut
PT15M
Opékání 0:15

Ingredience

    • 450–500g brokolice, rozebrané na růžičky (my jsme použili stonkovou – k dostání v Marks&Spencer)
    • panenský olivový olej
    • 1 lžička citronové šťávy
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 350g čerstvého měkkého sýra
    • cca 100ml smetany ke šlehání
    • 1 vejce + 1 žloutek
    • 3 zarovnané lžíce hladké mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • špetka strouhaného muškátového oříšku
    • 1–2 stroužky česneku, drcené

Příprava jídla

1 Uvařte brokolici na páře. Dejte si stranou 150g nejhezčích růžiček a promíchejte je s 1 lžící olivového oleje, pár kapkami citronové šťávy a špetkou soli. Zbylou brokolici rozmixujte a promíchejte se 150g sýra rozetřeného s několika lžícemi smetany na konzistenci lučiny, vejcem, žloutkem, moukou, kypřicím práškem a muškátovým oříškem. Osolte a opepřete.

2 V pánvi nebo lívanečníku rozehřejte olej a opékejte větší lžíce těsta rozetřené na lívance po obou stranách dozlatova.

3 Zbylých 200g čerstvého sýra utřete se zbylou smetanou a česnekem, osolte, opepřete. Podávejte s lívanci a odloženými růžičkami brokolice. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí panýr

Indická květáková polévka s panýrem

Dort s panýrem, dvojí cibulí a hráškem

Domácí pivní sýr

Pomazánka z domácího pivního sýra

Čerstvý měkký sýr

Sýrová terina s barevným salátem

Přidat komentář