0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lívanečky v sendvičovači

Lívanečky v sendvičovači
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lívanečky v sendvičovači

2.7/5 Počet hodnocení: 28
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1582 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 216 g
Tuky 55 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na lívanečky jsou úžasné vyměnitelné plotýnky v sendvičovači. Získáte tak atraktivní tvary – třeba vafle jako my.

Suroviny

mouka pšeničná polohrubá 220 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
cukr 2 ČL
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
velká
máslo 2 PL
rozpuštěné
mléko 300 ml
máslo
lze nahradit olejem, na potření plotýnek
ovocný kompot
domácí, na ozdobu

Postup

1

První čtyři přísady smíchejte v misce. V mléku rozšlehejte vejce a máslo, vlijte k mouce a zpracujte hladké těsto. Nechte ho dvacet minut odpočívat.

2

Rozehřejte sendvičovač a pláty potřete tukem. Dolů nalijte těsto (zhruba k okraji spodního dílu), uzavřete a pečte dozlatova. Podávejte s domácí marmeládou a kopečkem šlehačky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/1

Komentáře

Anonym

Myslite, ze mozem pouzit aj trojuholnikove vnutro???

Anonym

Aj ja som ich teda vyskusala z polovicnej davky...boli vyyyyborne!!!!

Anonym

Recept se nachází v č.1/07, str.26

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč