0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Londýnské řezy

Londýnské řezy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10766 kcal
Bílkoviny 244 g
Sacharidy 1152 g
Tuky 555 g
Vláknina 90 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 600 g
máslo 400 g
moučkový cukr 200 g
vejce 2 ks
vanilkový cukr 2 ks
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
rybízový džem
bílek 8 ks
krupicový cukr 300 g
vlašské ořechy 300 g
moučkový cukr

Postup

1

Z mouky, másla, moučkového cukru, vajec, vanilkového cukru a kypřicího prášku vypracujte pevné těsto, které rozdělte na tři díly a rozválejte na máslem vymazané plechy.

2

Potřete rybízovým džemem a navrch rozdělte hmotu z ušlehaných bílků, krupicového cukru a vlašských ořechů a poprašte moučkovým cukrem.

3

Pečte při 180 °C 15–20 minut a ještě zatepla nakrájejte na kostičky.

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit