0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos na opékané zelenině

Losos na opékané zelenině

3.9 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2157 kcal
Bílkoviny 100 g
Sacharidy 53 g
Tuky 151 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si dokonalé souznění ryby a zeleniny! Skvělé jako lehký oběd i večeře.

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ na zakápnutí
máslo 2 PL
+ na dokončení
losos 4 ks
každý cca 180g
mrkev 200 g
cuketa 200 g
lilek 200 g
cibule 200 g
petrželka 1 hrst
sůl
na dochucení
krupicový cukr
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, bílý, na dochucení
víno bílé 200 ml
smetana ke šlehání 150 ml
rajčata cherry
opečené na másle
jarní cibulka
opečená na másle
bageta
čerstvá, k podávání

1 Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte část oleje s máslem a krátce opečte lososa, nejprve kůží dolů; stačí zhruba minutu dvě z každé strany. Díky rychlé přípravě zůstane ryba nádherně šťavnatá.


2 Jemně nakrájenou zeleninu osmahněte v jiné pánvi na zbylém oleji s máslem, pět až osm minut. Občas promíchejte. Pak vše posypte petrželkou, osolte, poprašte špetkou cukru a bílého pepře, dvěma lžícemi vína a nechte asi pět minut odvářet, aby šťáva zhoustla.

3 V kastrůlku svařte zbylé víno s větší špetkou cukru asi pět minut, až směs začne sirupovatět. Vmíchejte kousek másla, zakápněte olejem a přidejte smetanu. Krátce prohřejte.


4 Podávejte rybu na orestované zelenině, s tmavší šťávou ze zeleniny a hustou omáčkou se smetanou. Navrch položte opečená rajčátka a cibulku. Jako příloha je nejlepší čerstvá, krátce opečená bageta.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti
  • Zajímavosti

Kombucha: Připravte si nápoj dlouhověkosti

Pozitivní účinky kombuchy na lidský organismus jsou známy již tisíce let. Jedná se o fermentovaný nápoj, který je díky živým kulturám bohatý na probiotika, antioxidanty a mnoho dalších prospěšných látek. Jak si kombuchu připravit doma? ...
AD
Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!
  • Nakupujeme

Stop plýtvání jídlem aneb Nekrmte koš!

Věděli jste, že domácnosti jsou odpovědné až za 53 % potravinového odpadu? Tento alarmující údaj, zveřejněný organizací Zachraň jídlo, nám může posloužit jako odrazový můstek ke změně. Naučíme-li se lépe hospodařit, bude to mít pozitivní...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč