Losos na opékané zelenině

Losos na opékané zelenině

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2146 kcal
Bílkoviny 99 g
Sacharidy 51 g
Tuky 151 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si dokonalé souznění ryby a zeleniny! Skvělé jako lehký oběd i večeře.

Suroviny

olivový olej 2 PL
+ na zakápnutí
máslo 2 PL
+ na dokončení
losos 4 ks
každý cca 180g
mrkev 200 g
cuketa 200 g
lilek 200 g
cibule 200 g
petrželka hrst
sůl
na dochucení
krupicový cukr
na dochucení
pepř
čerstvě mletý, bílý, na dochucení
víno bílé 200 ml
smetana ke šlehání 150 ml
rajčata cherry
opečené na másle
jarní cibulka
opečená na másle s račaty
bageta
čerstvá, k podávání

Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte část oleje s máslem a krátce opečte lososa, nejprve kůží dolů; stačí zhruba minutu dvě z každé strany. Díky rychlé přípravě zůstane ryba nádherně šťavnatá.

Jemně nakrájenou zeleninu osmahněte v jiné pánvi na zbylém oleji s máslem, pět až osm minut. Občas promíchejte. Pak vše posypte petrželkou, osolte, poprašte špetkou cukru a bílého pepře, dvěma lžícemi vína a nechte asi pět minut odvářet, aby šťáva zhoustla.
V kastrůlku svařte zbylé víno s větší špetkou cukru asi pět minut, až směs začne sirupovatět. Vmíchejte kousek másla, zakápněte olejem a přidejte smetanu. Krátce prohřejte.

Podávejte rybu na orestované zelenině, s tmavší šťávou ze zeleniny a hustou omáčkou se smetanou. Navrch položte opečená rajčátka a cibulku. Jako příloha je nejlepší čerstvá, krátce opečená bageta.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit