Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos plněný špenátem a krevetami

Hvězdou štědrovečerní tabule bude zaručeně krevetami plněný losos. Přitom tenhle recept patří do kategorie minimum úsilí, maximální efekt.

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Pečení 0:25
Středomořská

Ingredience

    • 1 pórek
    • 2 filety lososa s kůží, každý cca po 650g

    NA NÁDIVKU

    • 2 lžíce olivového oleje
    • sůl a špetka sušeného drceného chilli
    • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 200 g větších loupaných krevet
    • 300 g mladého (baby) špenátu
    • 250 g ricotty
    • 60 g strouhaného parmazánu
    • 2 lžíce mandlových lupínků
    • 50 ml smetany ke šlehání
    • strouhaná kůra z 1/2 biocitronu

Příprava jídla

1 Nejdřív si připravte pórek. Odkrojte kořínky dole a jen malý kousek (1cm) zelených listů nahoře. Každý list (stačí jich pět – i na nepovedené pokusy) v nejkratším místě opatrně podélně rozřízněte a odloupněte. Pak je operte a podélně rozřízněte napůl. Vzniknou dlouhé pruhy efektně přecházející z bílé až do tmavě zelené. Vhoďte je do hrnce s vroucí vodou a minutu vařte. Sceďte a zchlaďte.

2 Na náplň krátce zpěňte na 1 lžíci oleje česnek a chilli. Přidejte špenát, osolte a podlijte smetanou. Přiklopte a přiveďte k varu. Vypněte, vmíchejte ricottu a parmazán, mandle a dosolte. Na 1 lžíci oleje krátce osmahněte krevety, jen aby se prohřály. Nechte okapat.

3 Lososa osolte a jeden filet potřete špenátovou nádivkou. Přidejte krevety a posypte citronovou kůrou. Přiklopte druhým filetem a zajistěte pruhy pórku – zavažte každý na dvojitý uzel a přebytečné konce odřízněte . Až sem můžete připravit pár hodin předem a zakryté uchovat v chladu.

4 V troubě předehřáté na 200°C pečte zhruba 25 minut, až bude nádivka prohřátá a maso na povrchu upečené, ale uvnitř ještě tmavé. Dojde po vytažení z trouby a bude báječně šťavnaté.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vánoční trojboj

Šlehaný hermelín se salátem a ořechy

Kuba s dvojími houbami

Bramborový salát s řapíkatým celerem

Rozmáčknuté brambůrky

Luxusní kaše s pórkem

Bramborový salát s kapií

Koláč se zeleninou

Vánoční trifle

30 receptů s rybami a mořskými plody

Přidat komentář