Losos s cajunským kořením a zelným salátem

Losos s cajunským kořením a zelným salátem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 708 kcal
Bílkoviny 47 g
Cukr 15 g
Tuky 47 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké jídlo, ingredience můžete navíc jednoduše násobit podle počtu strávníků.

Suroviny

losos 2 ks
bez kůže
3 ČL
cajunské koření (nebo smíchat uzenou papriku, česnekovou sůl, sušený tymián a mletý pepř v poměru 1:1:1:1, popr.špetka kajenského pepře)
máslo 1 PL
Na salát
zelí bílé 0.25
menší, najemno
paprika zelená 0.5 ks
na proužky
cibule červená 0.5 ks
na plátky
řapíkatý celer 2
na tenké plátky
vinný ocet bílý 2 ČL
majonéza 1 PL
sůl

1 Všechny ingredience na salát dejte do mísy, promíchejte, osolte, ještě jednou promíchejte a nechte 10 minut odstát.

2 Filety ryby posypte z obou stran cajunským kořením nebo jeho domácí zjednodušenou náhradou. V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a rybu na něm opečte z obou stran tak, aby uvnitř zůstalo maso růžové, bude to trvat zhruba 8–10 minut.

3 Na talíř nandejte salát a na něj posaďte plátek ryby. Podávejte.

Foto: Rob Streeter
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...

Obchod Apetit