Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos s cajunským kořením a zelným salátem

Losos s cajunským kořením a zelným salátem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Losos s cajunským kořením a zelným salátem

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 912 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 15 g
Tuky 59 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehké jídlo, ingredience můžete navíc jednoduše násobit podle počtu strávníků.

Suroviny

losos 2 filety
bez kůže
3 ČL
cajunské koření (nebo smíchat uzenou papriku, česnekovou sůl, sušený tymián a mletý pepř v poměru 1:1:1:1, popr.špetka kajenského pepře)
máslo 1 PL
Na salát
menší hlavky, najemno
na proužky
na plátky
řapíkatý celer 2
řepíky na tenké plátky
vinný ocet bílý 2 ČL
majonéza 1 PL
sůl

1 Všechny ingredience na salát dejte do mísy, promíchejte, osolte, ještě jednou promíchejte a nechte 10 minut odstát.

2 Filety ryby posypte z obou stran cajunským kořením nebo jeho domácí zjednodušenou náhradou. V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a rybu na něm opečte z obou stran tak, aby uvnitř zůstalo maso růžové, bude to trvat zhruba 8–10 minut.

3 Na talíř nandejte salát a na něj posaďte plátek ryby. Podávejte.

Foto: Rob Streeter
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč