Lehké jídlo, ingredience můžete navíc jednoduše násobit podle počtu strávníků.
Suroviny
losos
2
filety
bez kůže
3
ČL
cajunské koření (nebo smíchat uzenou papriku, česnekovou sůl, sušený tymián a mletý pepř v poměru 1:1:1:1, popr.špetka kajenského pepře)
máslo
1
PL
Na salát
menší hlavky, najemno
paprika zelená
½
ks
na proužky
cibule červená
½
ks
na plátky
řapíkatý celer
2
řepíky na tenké plátky
vinný ocet bílý
2
ČL
majonéza
1
PL
sůl
Postup
1
Všechny ingredience na salát dejte do mísy, promíchejte, osolte, ještě jednou promíchejte a nechte 10 minut odstát.
2
Filety ryby posypte z obou stran cajunským kořením nebo jeho domácí zjednodušenou náhradou. V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo a rybu na něm opečte z obou stran tak, aby uvnitř zůstalo maso růžové, bude to trvat zhruba 8–10 minut.
3
Na talíř nandejte salát a na něj posaďte plátek ryby. Podávejte.