Losos s fenyklem, bramborami a pestem

Losos s fenyklem, bramborami a pestem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2333 kcal
Bílkoviny 155 g
Cukr 169 g
Tuky 104 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Pečení v papilotě? Hračka! Do pečicího papíru zabalíte všechny suroviny a pak už jen počkáte, až za vás zbytek udělá trouba. Ideální způsob podávání jednoporcovek.

Suroviny

fenykl 1
malá, na tenké dílky, lístky uschované
losos 4 filety
bez kůže, po 125 g
citronová kůra 2 ČL
z biocitronu
pepř mletý 1.5 ČL
čerstvě drcený
0.5 ČL
vločková mořská sůl
fenyklová semínka 0.5 ČL
brambory 8 ks
menší, nejlépe červené, na tenké plátky
bazalkové pesto 4 PL
salát
nejlépe směs
citron
klínky k podávání

1 Zahřejte troubu na 220 °C. Asi 2 lžíce fenyklových lístků nakrájejte najemno. Rybu osušte papírovou utěrkou. Na talíři smíchejte citronovou kůru, pepř, mořskou sůl, fenyklová semínka a lístky. Ve směsi ze všech stran obalte lososa.

2 Ustřihněte 4 půlmetrové kusy pečicího papíru. Rozdělte na ně plátky brambor tak, aby se mírně překrývaly, na ně naskládejte fenykl a položte rybu. Pečicí papír přehněte po kratší straně k sobě a delší strany poskládejte a nahoře sepněte, aby se balíčky uzavřely (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady). Balíčky postavte na plech a pečte asi 15 minut, aby byla ryba propečená.

3 Balíčky dejte na talíře, otevřete je a jejich obsah pokapejte pestem. Podávejte s míchaným listovým salátem.

NĚCO NAVÍC
Tyčovým mixérem rozmixujte: 50 g čerstvých bazalkových lístků, 50 ml panenského olivového oleje, 6 lžic strouhaného parmazánu, 2 lžíce strouhaného pecorina (nebo parmazánu), stroužek česneku, 1 lžíci piniových oříšků a špetku soli. Pak postupně přilévejte ještě 50 ml olivového oleje, aby pesto mělo krémovou konzistenci. Zbytek můžete po dávkách zamrazit.

 

Apetit magazín

  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...
  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...

Obchod Apetit