Losos s fenyklem, bramborami a pestem

Losos s fenyklem, bramborami a pestem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2333 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 169 g
Tuky 104 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečení v papilotě? Hračka! Do pečicího papíru zabalíte všechny suroviny a pak už jen počkáte, až za vás zbytek udělá trouba. Ideální způsob podávání jednoporcovek.

Suroviny

fenykl 1
malá, na tenké dílky, lístky uschované
losos 4 filety
bez kůže, po 125 g
citronová kůra 2 ČL
z biocitronu
pepř mletý 1.5 ČL
čerstvě drcený
0.5 ČL
vločková mořská sůl
fenyklová semínka 0.5 ČL
brambory 8 ks
menší, nejlépe červené, na tenké plátky
bazalkové pesto 4 PL
salát
nejlépe směs
citron
klínky k podávání

1 Zahřejte troubu na 220 °C. Asi 2 lžíce fenyklových lístků nakrájejte najemno. Rybu osušte papírovou utěrkou. Na talíři smíchejte citronovou kůru, pepř, mořskou sůl, fenyklová semínka a lístky. Ve směsi ze všech stran obalte lososa.

2 Ustřihněte 4 půlmetrové kusy pečicího papíru. Rozdělte na ně plátky brambor tak, aby se mírně překrývaly, na ně naskládejte fenykl a položte rybu. Pečicí papír přehněte po kratší straně k sobě a delší strany poskládejte a nahoře sepněte, aby se balíčky uzavřely (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady). Balíčky postavte na plech a pečte asi 15 minut, aby byla ryba propečená.

3 Balíčky dejte na talíře, otevřete je a jejich obsah pokapejte pestem. Podávejte s míchaným listovým salátem.

NĚCO NAVÍC
Tyčovým mixérem rozmixujte: 50 g čerstvých bazalkových lístků, 50 ml panenského olivového oleje, 6 lžic strouhaného parmazánu, 2 lžíce strouhaného pecorina (nebo parmazánu), stroužek česneku, 1 lžíci piniových oříšků a špetku soli. Pak postupně přilévejte ještě 50 ml olivového oleje, aby pesto mělo krémovou konzistenci. Zbytek můžete po dávkách zamrazit.

 

Apetit magazín

Jak využít v plantainy v kuchyni?
  • Tipy a triky

Jak využít v plantainy v kuchyni?

Narazili jste v obchodě na sytě zelené banány, které vypadaly, že je sklidili o měsíc dřív, než měli? Možná to byly právě banány plantain. Tento druh banánů bývá zařazován spíše mezi zeleninu než ovoce. Pojďme se podívat, do jakých pokrmů...
Jak se projevuje závislost na jídle a jak se jí zbavit?
  • Lidé a jídlo

Jak se projevuje závislost na jídle a jak se jí zbavit?

Jídlo je životní nutností, bez něj bychom zemřeli. Mnozí z nás ale jídlo neberou jako něco, co nás drží při životě, ale jako rozkoš a požitek. A od takového způsobu vnímání jídla zbývá už jen krůček k tomu, abychom si na něm...
Tipy na dárky, ze kterých si vybere opravdu každý
  • Nakupujeme

Tipy na dárky, ze kterých si vybere opravdu každý

Vánoce už nečíhají jen za dveřmi, útočí na nás ze všech stran. Proto je nejvyšší čas začít nakupovat dárky, abychom nemuseli propadat panice. Že už nevíte, co rodinným příslušníkům nebo přátelům koupit? V takovém případě se...
Komerční sdělení
Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky
  • Nakupujeme

Kvalita i cena na jedničku. Rohlík představuje nové značky

Rohlik.cz si ale stále zakládá na tom, že kvalitní produkty mohou zákaznici nakoupit i v nižších cenových kategoriích. To se týká například českých uzenářských výrobků značky Dacello, mléčných výrobků Miil i papírových hygienických potřeb...

Obchod Apetit