0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos s fenyklem, bramborami a pestem

Losos s fenyklem, bramborami a pestem

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2333 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 169 g
Tuky 104 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pečení v papilotě? Hračka! Do pečicího papíru zabalíte všechny suroviny a pak už jen počkáte, až za vás zbytek udělá trouba. Ideální způsob podávání jednoporcovek.

Suroviny

fenykl 1
malá, na tenké dílky, lístky uschované
losos 4 filety
bez kůže, po 125 g
citronová kůra 2 ČL
z biocitronu
pepř mletý 1.5 ČL
čerstvě drcený
0.5 ČL
vločková mořská sůl
fenyklová semínka 0.5 ČL
brambory 8 ks
menší, nejlépe červené, na tenké plátky
bazalkové pesto 4 PL
salát
nejlépe směs
citron
klínky k podávání

1 Zahřejte troubu na 220 °C. Asi 2 lžíce fenyklových lístků nakrájejte najemno. Rybu osušte papírovou utěrkou. Na talíři smíchejte citronovou kůru, pepř, mořskou sůl, fenyklová semínka a lístky. Ve směsi ze všech stran obalte lososa.

2 Ustřihněte 4 půlmetrové kusy pečicího papíru. Rozdělte na ně plátky brambor tak, aby se mírně překrývaly, na ně naskládejte fenykl a položte rybu. Pečicí papír přehněte po kratší straně k sobě a delší strany poskládejte a nahoře sepněte, aby se balíčky uzavřely (podrobný návod na přípravu balíčků najdete v článku tady). Balíčky postavte na plech a pečte asi 15 minut, aby byla ryba propečená.

3 Balíčky dejte na talíře, otevřete je a jejich obsah pokapejte pestem. Podávejte s míchaným listovým salátem.

NĚCO NAVÍC
Tyčovým mixérem rozmixujte: 50 g čerstvých bazalkových lístků, 50 ml panenského olivového oleje, 6 lžic strouhaného parmazánu, 2 lžíce strouhaného pecorina (nebo parmazánu), stroužek česneku, 1 lžíci piniových oříšků a špetku soli. Pak postupně přilévejte ještě 50 ml olivového oleje, aby pesto mělo krémovou konzistenci. Zbytek můžete po dávkách zamrazit.

 

Apetit magazín

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...

Obchod Apetit