Šťavnatý losos s jemně pikantní kokosovou omáčkou plnou vůní česneku, zázvoru, koriandru a limetky je ideálním jídlem, když máte chuť na něco exotického, ale rychlého. Díky snadné přípravě v troubě a jedné pánvi zvládnete celé jídlo do půl hodiny – a přitom s výsledkem, který chutná jako z oblíbené asijské restaurace.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Směs koření
Na omáčku
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 424 kcal
- Bílkoviny 37 g
- Sacharidy 21.75 g
- Tuky 19 g
Postup přípravy
- Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor Historie lososů v Česku: Byli běžnou součástí jídelníčků, pak se nemohli vrátit do řek. Program na obnovu trvá přes 20 let
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2024/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
5,0/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2024/4
Oslavte Velikonoce a příchod jara s dubnovým Apetitem, který je v prodeji 14. 3. 2024. Vychutnejte si první jarní slunce a prostřete stůl pro velikonoční hostinu pod širým nebem: na menu je ředkvičková polévka, jehněčí kotletky, mrkvové rizoto a sladcí citronoví zajíčci. Ve velikonočním duchu se nesou i další recepty, do mladého masa (telecího, králičího nebo krůtího) jsme schovali různé druhy nádivek a nezapomněli jsme ani na mladé kopřivy, které jsme využili v receptech na polévku, těstoviny i sladký koláč s citronovou polevou. Při přípravě kynutých moučníků jsme se inspirovali britskými velikonočními bochánky hot cross buns a pro koledníky jsme napekli i čtyři různé druhy cupcaků: citronové ve tvaru kuřátek, matcha cupcaky s krémem z bílé čokolády, dortíky á la mrkvový dort a čokoládové s meruňkami. Helenu Fléglovou jsme požádali, zda by nás krok za krokem naučila francouzské croissanty. Do světa jsme se podívali s naší novou kuchařkou z edice Apetit Slavná vejce, která nabídne asijské závitky s vejci a slaninou, turecké pide a mexická rančerská vejce. V Česku jsme navštívili jehněčí farmu a zajímali se o produkci jehněčího masa a také jsme si vyzkoušeli výrobu domácí kombuchy, populární perlivé limonády. Apetit, napsáno s chutí.