Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos s kuskusem a koprovým dipem

Tahle luxusní večeře je připravená během chvilky a zvládnou ji i úplní kuchařští začátečníci. 

Vydání: 2016/8
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Opékání 0:10
Ryby a mořské plody

Ingredience

    • 140g kuskusu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 filety lososa (à 150–200g)
    • 1 lžíce olivového oleje + na kuskus
    • 150g zakysané smetany
    • 3 lžíce nasekaného kopru
    • 2 citrony, z 1 šťáva a nastrouhaná kůra a 1 nakrájený na klínky
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 1/2 salátové okurky, nakrájená podélně na čtvrtky a pak na plátky
    • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky 

Příprava jídla

1 Kuskus v míse promíchejte se lžičkou soli a přelijte 400ml vroucí vody. Mísu překryjte potravinářskou fólií a nechte kuskus nasáknout tekutinu (asi 8–10 minut).

2 Mezitím připravte rybu. Na středním plameni rozehřejte velkou nepřilnavou pánev. Filety potřete olejem a opékejte 5 minut po jedné straně, pak obraťte a opékejte 1–2 minuty po druhé straně. Nemusí být úplně propečené, budou pak šťavnatější.

3 Zakysanou smetanu smíchejte s koprem, strouhanou citronovou kůrou a česnekem. Osolte, opepřete a dotáhněte citronovou šťávou podle chuti.

4 Měkký kuskus načechrejte vidličkou. Smíchejte s 1 lžící olivového oleje, 1 lžící citronové šťávy, nakrájenou okurkou, paprikou a nasekanou petrželkou, dosolte a opepřete. Podávejte s lososem, klínky citronu a koprovým dipem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Blesková musaka

Cuketová polévka s rukolou & toustíky s kozím sýrem

Burgery à la salát Caesar

Vegetariánská čočka s tahini

30 receptů s rybami a mořskými plody

REKLAMA

Přidat komentář