Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Losos se šafránovou omáčkou a rozmarýnovými bramborami

Popis receptu: 

Začneme dšlat šafránovou omáčku. Do menšího rendlíku vlejeme 1 smetanu (cca 250-330 ml. dle balení), osolíme a vsypeme šafrán. Já jsem použila 1/2 lahvičky sušeného safránu, která obsahovala celkem 0,25 g. Tedy opravdu pár snítek :-) Pomalu zahříváme a za stálého míchání redukujeme na cca 1/3 až 1/4 původního objemu. Hotová omáčka je hustá, sytě žlutá až lehce oranžová. Redukce trvá cca 15-20 min. - je třeba neustále míchat, aby se nezačala vařit.

Lososa osolíme na straně masa (ne na kůži) a pečeme na rozpáleném másle 5 minut z každé strany. Po upečení dáme na předehřáté talíře a přikryjeme, aby nestydnul. Do výpeku přisypeme cca 4 špetky sušeného rozmarýnu a necháme ještě cca 2-3 minuty na mírném ohni. Dáváme pozor, aby se máslo nezačalo přepalovat.

Přípravu jídla končíme, když jsou uvařené brambory. Do té doby stále mícháme omáčku. Pokud by již byla dostatečně hustá, dáme ohřev na minimum, ale stále mícháme - neměla by vystydnout. Uvařené brambory dáme k lososovi, toho přelijeme šafránovou omáčkou, brambory pak výpekem s rozmarýnem. Pokud někdo nechce další tuk (výpek), lze na brambory použít pouze rozmarýn.

Dobrou chuť :-)

Autor: Pro Forma
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 2 porce
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Ingredience:

    - brambor, kdo kolik sní.

    - 2 porce lososa (filety s kůží)

    - 1 smetana 33%

    - šafrán

    - máslo (cca 1/20-1/10 kostky)

    - sušený rozmarýn

    - sůl

Příprava jídla

Začneme delat šafránovou omáčku. Do menšího rendlíku vlejeme 1 smetanu (cca 250-330 ml. dle balení), osolíme a vsypeme šafrán. Já jsem použila 1/2 lahvičky sušeného šafránu, která obsahovala celkem 0,25 g. Tedy opravdu pár snítek :-) Pomalu zahříváme a za stálého míchání redukujeme na cca 1/3 až 1/4 původního objemu. Hotová omáčka je hustá, sytě žlutá až lehce oranžová. Redukce trvá cca 15-20 min. Omáčku je třeba neustále míchat, aby se nezačala vařit.

Lososa osolíme na straně masa (ne na kůži) a pečeme na rozpáleném másle 5 minut z každé strany. Po upečení dáme na předehřáté talíře a přikryjeme, aby nestydnul. Do výpeku přisypeme cca 4 špetky sušeného rozmarýnu a necháme ještě cca 2-3 minuty na mírném ohni. Dáváme pozor, aby se máslo nezačalo přepalovat.

Přípravu jídla končíme, když jsou uvařené brambory. Do té doby stále mícháme omáčku. Pokud by již byla dostatečně hustá, dáme ohřev na minimum, ale stále mícháme - neměla by vystydnout. Uvařené brambory dáme k lososovi, toho přelijeme šafránovou omáčkou, brambory pak výpekem s rozmarýnem. Pokud někdo nechce další tuk (výpek), lze na brambory použít pouze rozmarýn.

Dobrou chuť :-)

Přidat komentář