Suroviny
vejce
3
ks
mouka
300
g
kypřicí prášek do pečiva
1
PL
sůl
1
PL
pivo světlé
360
ml
losos
600
g
pepř bílý
špetka
citronová šťáva
z poloviny citronu
rostlinný olej
Oddělíme žloutky od bílků a bílky necháme odpočinout v lednici. Mouku nasypeme do velké mísy, přidáme žloutky, prášek do pečiva a špetku soli. Za stálého míchání zalijeme pivem. Přidáme trochu rostlinného oleje, aby bylo těstíčko křupavější.
Nyní vyšleháme bílky se špetkou soli a jemně vmícháme do těsta.
Lososa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, zakapeme citrónem a ponoříme do těstíčka. Smažime v oleji rozehřátém na 160 stupňů Celsia, na každé straně asi 5 minut. Poté filety osušíme v savém papírovém ubrousku.