Losos v pivním těstíčku

Losos v pivním těstíčku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 3
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Suroviny

vejce 3 ks
mouka 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl 1 PL
pivo světlé 360 ml
losos 600 g
pepř bílý špetka
citronová štáva
z poloviny citronu
rostlinný olej

Oddělíme žloutky od bílků a bílky necháme odpočinout v lednici. Mouku nasypeme do velké mísy, přidáme žloutky, prášek do pečiva a špetku soli. Za stálého míchání zalijeme pivem. Přidáme trochu rostlinného oleje, aby bylo těstíčko křupavější.

Nyní vyšleháme bílky se špetkou soli a jemně vmícháme do těsta.

Lososa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, zakapeme citrónem a ponoříme do těstíčka. Smažime v oleji rozehřátém na 160 stupňů Celsia, na každé straně asi 5 minut. Poté filety osušíme v savém papírovém ubrousku. 

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit