Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Losos v pivním těstíčku

Losos v pivním těstíčku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Suroviny

vejce 3 ks
mouka 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl 1 PL
pivo světlé 360 ml
losos 600 g
pepř bílý špetka
citronová štáva
z poloviny citronu
rostlinný olej

Oddělíme žloutky od bílků a bílky necháme odpočinout v lednici. Mouku nasypeme do velké mísy, přidáme žloutky, prášek do pečiva a špetku soli. Za stálého míchání zalijeme pivem. Přidáme trochu rostlinného oleje, aby bylo těstíčko křupavější.

Nyní vyšleháme bílky se špetkou soli a jemně vmícháme do těsta.

Lososa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, zakapeme citrónem a ponoříme do těstíčka. Smažime v oleji rozehřátém na 160 stupňů Celsia, na každé straně asi 5 minut. Poté filety osušíme v savém papírovém ubrousku. 

Autor: dada zazvor

Apetit magazín

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení
  • Poradna

3 kusy vepřového, které se skvěle hodí na pečení

Máte chuť na maso? Než vyrazíte k řezníkovi, přečtěte si, které tři kousky pečeného vepřového vás nikdy nezklamou. Ať už zvolíte bůček, pečeni, krkovici nebo vepřové ocásky, na talíř dostanete jemné šťavnaté maso se silnou chutí. Parádu s...
5 jídel, která zvýší vaši imunitu
  • Tipy a triky

5 jídel, která zvýší vaši imunitu

Jak zůstat fit a zlepšit obranyschopnost svého organismu v tomto období? Přidejte do svého jídelníčku následující pokrmy a potraviny. Budete odolnější a chřipka si na vás jen tak nepřijde. ...
Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...

Obchod Apetit