0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos v pivním těstíčku

Losos v pivním těstíčku

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2872 kcal
Bílkoviny 201 g
Sacharidy 229 g
Tuky 111 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 3 ks
mouka 300 g
kypřicí prášek do pečiva 1 PL
sůl 1 PL
pivo světlé 360 ml
losos 600 g
pepř bílý špetka
citronová štáva
z poloviny citronu
rostlinný olej

Oddělíme žloutky od bílků a bílky necháme odpočinout v lednici. Mouku nasypeme do velké mísy, přidáme žloutky, prášek do pečiva a špetku soli. Za stálého míchání zalijeme pivem. Přidáme trochu rostlinného oleje, aby bylo těstíčko křupavější.

Nyní vyšleháme bílky se špetkou soli a jemně vmícháme do těsta.

Lososa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme, zakapeme citrónem a ponoříme do těstíčka. Smažime v oleji rozehřátém na 160 stupňů Celsia, na každé straně asi 5 minut. Poté filety osušíme v savém papírovém ubrousku. 

Autor: dada zazvor

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit