Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Loštická česnečka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 30
Do 45 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1144 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 98 g
Tuky 17 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ačkoli tvarůžkům přísluší přídavné jméno ,olomoucké‘, ve skutečnosti pocházejí z Loštic. A takhle tam vaří česnečku. Jako vyprošťovák funguje loštická česnečka spolehlivě!

Suroviny

slanina 150 g
na kostičky
na kolečka
větší
kmín 1 ČL
sůl
česnek 6 stroužků
nebo víc, podle chuti
pepř
majoránka (drhnutá)
na kousky

Postup

1

Do většího hrnce vhoďte slaninu, nechte ji trochu vypéct, pak přidejte kolečka cibule, osmahněte je dozlatova a zalijte asi 1,5 litrem vody. Přidejte kmín, symbolicky osolte a vařte, až budou brambory měkké.

2

Polévku ochuťte pepřem, prolisovanými stroužky česneku a majoránkou. Tvarůžky rozdělte do misek, přelijte vroucí polévkou a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Komentáře

15.10.2014 21:25

Je opravdu výborná! Dělám jí vždy veliký kastrol na rána po mejdanech s přáteli.. Vždycky má úspěch a nezbude ani ň :)!

04.01.2009 13:11
Je výborná, ale počítač mi další hodnocení uzavřel a přidat další 2 mi už nedovolil. Česneku snese i více než je uvedeno.

Apetit magazín