Ačkoli tvarůžkům přísluší přídavné jméno ,olomoucké‘, ve skutečnosti pocházejí z Loštic. A tam takhle vaří česnečku. Jako vyprošťovák funguje spolehlivě!
Postup
1
Do většího hrnce vhoďte slaninu, nechte ji trochu vypéct, pak přidejte kolečka cibule, osmahněte je dozlatova a zalijte asi 1,5 litrem vody. Přidejte kmín, symbolicky osolte a vařte, až budou brambory měkké.
2
Polévku ochuťte pepřem, prolisovanými stroužky česneku a majoránkou. Tvarůžky rozdělte do misek, přelijte vroucí polévkou a podávejte.
Komentáře
04.01.2009 13:11
Loštická česnečka
15.10.2014 21:25
Je opravdu výborná! Dělám jí
Je opravdu výborná! Dělám jí vždy veliký kastrol na rána po mejdanech s přáteli.. Vždycky má úspěch a nezbude ani ň :)!
31.12.2014 12:54
Vynikajici!
Vynikajici!