Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Macaroni s krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 14
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2438 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 300 g
Tuky 68 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při úpravě krevet platí, že v jednoduchosti je síla.

Suroviny

hrášek 300 g
olivový olej 4 PL
mrkev 1 ks
karotka
řapíkatý celer 1
řapík
jarní cibulka 1 ks
tymián 2 snítky
čerstvý
krevety tygří 300 g
oloupané
suché, nebo suché martini
makarony 320 g

Postup

1

Povařte 300 g hrášku na páře asi 10 minut doměkka. Na 4 lžících oleje zhruba 4 minuty opékejte najemno nasekanou malou karotku, 1 řapík celeru a jarní cibulku spolu se 2 snítkami tymiánu.

2

Vmíchejte 300 g oloupaných tygřích krevet (ocásky ponechané) a po chvíli zalijte 3 lžícemi suchého martini či bílého vína a na prudkém ohni nechte odpařit. Přidejte hrášek a míchejte další 3 minuty, případně osolte. Vmíchejte uvařené těstoviny a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín