Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mačkané brambory z plechu
Mačkané brambory z plechu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mačkané brambory z plechu

5/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2183 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 380 g
Tuky 41 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Elegantní příloha nebo – v doprovodu tvarohu nebo čerstvého sýra a bylinek – jednoduché hlavní jídlo

Související recepty

Suroviny

nové, omyté
olivový olej 3 PL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dejte do studené slané vody, přiveďte je k varu a dvanáct minut vařte. Sceďte a nechte vychladnout. Každou bramboru pak na jedné straně promáčkněte palcem ruky.

2

Plech dejte na dvě minuty do trouby a v rendlíku rozehřejte olivový olej. Brambory rozprostřete na horký plech, pokropte je olejem, posolte a popepřete. Pečte asi hodinu, aby zezlátly a byly krásně křupavé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Komentáře

26.10.2009 19:11
brambory jsem podávala s notnou dávkou kysané smetany, dušenou zeleninou, opečenou slaninou a trochou strouhaného sýra...neodolatelná hromádka na talíři :)

Apetit magazín

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče
  • Tipy redakce

Výzvu Sladké trojky vyhrál Harlekýn v podobě luxusního koláče

Měkký kakaový korpus a spousta nadýchané šlehačky? To je tolik oblíbený dort Harlekýn. A právě ten byl tématem únorové výzvy Sladké trojky. My již známe vítěze a víme, jak se se zadáním popasovali naši čtenáři. Soutěž s finalisty...