Elegantní příloha nebo – v doprovodu tvarohu nebo čerstvého sýra a bylinek – jednoduché hlavní jídlo
Suroviny
Postup
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dejte do studené slané vody, přiveďte je k varu a dvanáct minut vařte. Sceďte a nechte vychladnout. Každou bramboru pak na jedné straně promáčkněte palcem ruky.
2
Plech dejte na dvě minuty do trouby a v rendlíku rozehřejte olivový olej. Brambory rozprostřete na horký plech, pokropte je olejem, posolte a popepřete. Pečte asi hodinu, aby zezlátly a byly krásně křupavé.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Pivní menu: 5 receptů, kde hraje pivo hlavní roli(5 receptů )
- Jarní menu z jednoho stolu(6 receptů )
- Menu s kozím sýrem(5 receptů )
- Narozeninová party: Dokonale vyladěné menu pro oslavence(7 receptů )
Komentáře