Mačkané brambory z plechu

Mačkané brambory z plechu

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2291 kcal
Bílkoviny 40 g
Cukr 398 g
Tuky 41 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Elegantní příloha nebo – v doprovodu tvarohu nebo čerstvého sýra a bylinek – jednoduché hlavní jídlo

Suroviny

brambory 2 kg
nové, omyté
olivový olej 3 PL
sůl
mořská
citron 3 ks
přepůlené
pepř
čerstvě mletý

Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dejte do studené slané vody, přiveďte je k varu a dvanáct minut vařte. Sceďte a nechte vychladnout. Každou bramboru pak na jedné straně promáčkněte palcem ruky.

Plech dejte na dvě minuty do trouby a v rendlíku rozehřejte olivový olej. Brambory rozprostřete na horký plech, pokropte je olejem, posolte a popepřete. Pečte asi hodinu, aby zezlátly a byly krásně křupavé.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit