0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mačkané brambory z plechu

Mačkané brambory z plechu
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mačkané brambory z plechu

5/5 Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2183 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 380 g
Tuky 41 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Elegantní příloha nebo – v doprovodu tvarohu nebo čerstvého sýra a bylinek – jednoduché hlavní jídlo

Suroviny

brambory 2 kg
nové, omyté
olivový olej 3 PL
sůl
mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 200 °C. Brambory dejte do studené slané vody, přiveďte je k varu a dvanáct minut vařte. Sceďte a nechte vychladnout. Každou bramboru pak na jedné straně promáčkněte palcem ruky.

2 Plech dejte na dvě minuty do trouby a v rendlíku rozehřejte olivový olej. Brambory rozprostřete na horký plech, pokropte je olejem, posolte a popepřete. Pečte asi hodinu, aby zezlátly a byly krásně křupavé.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/5

Komentáře

Anonym

brambory jsem podávala s notnou dávkou kysané smetany, dušenou zeleninou, opečenou slaninou a trochou strouhaného sýra...neodolatelná hromádka na talíři :)

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč