Hustá žampionová polévka, která při focení doslova mizela před očima. Tak trochu totiž připomíná kuře na paprice, jen ve vegetariánské podobě. Máme pro vás tajný tip: pokud vám zbude, udělejte další den bramborovou kaši a dojezte ji se zbytkem polévky. Postupně totiž zhoustne a pak funguje nejen jako polévka, ale skvěle i jako pikantní žampionová omáčka.
Suroviny
Postup
V hrnci na másle opékejte cibuli dosklovita. Vmíchejte žampiony a opečte je. Když začnou měknout, zaprašte je moukou a paprikou a krátce zarestujte.
Pak přilijte víno a nechte je částečně odvařit. Přilijte vývar, mléko a sójovou omáčku.
Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 10–15 minut. Sundejte z plotny.
Vmíchejte zakysanou smetanu a kopr a podle chuti okyselte citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem.
Podávejte posypané petrželkou a se štědrou lžící zakysané smetany.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Slovanská kuchyně na talíři: výběr 40 ověřených receptů(40 receptů )