Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Maďarská žampionová polévka

Maďarská žampionová polévka

4.2/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 984 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 92 g
Tuky 40 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustá polévka, která při focení doslova mizela před očima. Tak trochu totiž připomíná kuře na paprice, jen ve vegetariánské podobě. Máme pro vás tajný tip: pokud vám zbude, udělejte další den ke kuřeti trochu víc kaše a dojezte ji se zbytkem polévky. Postupně totiž zhoustne a pak funguje nejen jako polévka, ale skvěle i jako omáčka.

Suroviny

velká, nakrájená nadrobno
ideálně hnědé, nakrájené na čtvrtky
vývar zeleninový 300 ml
mléko 200 ml
sójová omáčka 3 PL
+ další k podávání
kopr 3 PL
nasekaný nadrobno, může být i sušený
z 1/2 citronu
sůl
pepř
čerstvě mletý
petrželka ½ hrsti
hladkolistá, nasekaná nadrobno

Postup

1

V hrnci na másle opékejte cibuli dosklovita. Vmíchejte žampiony a opečte je. Když začnou měknout, zaprašte je moukou a paprikou a krátce zarestujte.

2

Pak přilijte víno a nechte je částečně odvařit. Přilijte vývar, mléko a sójovou omáčku.

3

Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 10–15 minut. Sundejte z plotny.

4

Vmíchejte zakysanou smetanu a kopr a podle chuti okyselte citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem.

5

Podávejte posypané petrželkou a se štědrou lžící zakysané smetany.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/2

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč