Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Maďarská žampionová polévka

Hustá polévka, která při focení doslova mizela před očima. Tak trochu totiž připomíná kuře na paprice, jen ve vegetariánské podobě. Máme pro vás tajný tip: pokud vám zbude, udělejte ve středu ke kuřeti trochu víc kaše a dojezte ji se zbytkem polévky. Postupně totiž zhoustne a pak funguje nejen jako polévka, ale skvěle i jako omáčka.

Vydání: 2020/2
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 1 velká bílá cibule, nakrájená nadrobno
    • 500 g žampionů, nejlépe hnědých, nakrájených na čtvrtky
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 2 a 1/2 lžičky mleté dobré sladké papriky
    • 100 ml bílého vína
    • 300 ml zeleninového vývaru 
    • 200 ml mléka
    • 2–3 lžíce sójové omáčky
    • 3 lžíce zakysané smetany + další k podávání
    • 3 lžíce kopru, nasekaného nadrobno (může být i sušený)
    • šťáva z 1/2 citronu
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst hladkolisté petržele, nakrájené nadrobno

Příprava jídla

V hrnci na másle opékejte cibuli dosklovita. Vmíchejte žampiony a opečte je. Když začnou měknout, zaprašte je moukou a paprikou a krátce zarestujte. Pak přilijte víno a nechte je částečně odvařit. Přilijte vývar, mléko a sójovou omáčku. Přiveďte k varu a vařte na mírném ohni asi 10–15 minut. Sundejte z plotny.

2 Vmíchejte zakysanou smetanu a kopr a podle chuti okyselte citronovou šťávou a dochuťte solí a pepřem.

3 Podávejte posypané petrželkou a se štědrou lžící zakysané smetany.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybí karbanátky

Kuře s vinnou omáčkou a kadeřávkem

Špízy z panenky s fazolkami

Dýňové špagety

Visegradská čtyřka na talíři

Přidat komentář