Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maki s krabem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Snadné 2 válečky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1186 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 171 g
Tuky 29 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maki suši plněné avokádem, okurkou a krabím masem je tak vynikající, že vám v něm vůbec nebude chybět syrová ryba. A pro děti je to ten nejlepší způsob, jak se se suši seznámit.

Suroviny

rýže suši 175 g
rýžový ocet 2 PL
světlý
cukr 1 PL
sůl ½ ČL
řasa nori 1 plátek
wasabi 1 ČL
okurka 100 g
oloupané
oloupané

Postup

1

Rýži a ocet uvařte podle návodu níže. Okurku a avokádo nakrájejte na hranolky. Krabí tyčinky spařte horkou vodou a nakrájejte na hranolky.

2

Řasu nori podélně rozřízněte, každou polovinu položte lesklou stranou na bambusovou podložku, potřete wasabi a poté vrstvou rýže.

3

Na ní vytvořte podélný pruh z okurky, vedle z avokáda a na obou třetí, z krabích tyčinek. Pomocí podložky zarolujte směrem od sebe.

Jak připravit suši rýži?

  • Před vařením rýži vždy důkladně proplachujte, dokud nebude odtékající voda čistá.
  • Nechte rýži okapat a oschnout, pak ji nasypte do hrnce a zalijte vodou. (Vody má být vždy o deset procent víc než rýže.)
  • Zakryjte pokličkou, uveďte do varu a jen velmi krátce povařte na nejvyšším stupni.
  • Poté oheň stáhněte a přikryté vařte dvacet minut. Rýže by měla nabobtnat.
  • Pak ji nechte vychladnout.
  • Rýžový ocet smíchejte s cukrem a solí, nechte přejít varem a rychle odstavte.
  • Až směs vychladne, nalijte ji na rýži a důkladně promíchejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...