Maki suši plněné avokádem, okurkou a krabím masem je tak vynikající, že vám v něm vůbec nebude chybět syrová ryba. A pro děti je to ten nejlepší způsob, jak se se suši seznámit.
Suroviny
rýže suši
175
g
rýžový ocet
2
PL
světlý
cukr
1
PL
sůl
½
ČL
řasa nori
1
plátek
wasabi
1
ČL
okurka
100
g
oloupané
avokádo
1
ks
oloupané
krabí tyčinky
1
bal
Postup
1
Rýži a ocet uvařte podle návodu níže. Okurku a avokádo nakrájejte na hranolky. Krabí tyčinky spařte horkou vodou a nakrájejte na hranolky.
2
Řasu nori podélně rozřízněte, každou polovinu položte lesklou stranou na bambusovou podložku, potřete wasabi a poté vrstvou rýže.
3
Na ní vytvořte podélný pruh z okurky, vedle z avokáda a na obou třetí, z krabích tyčinek. Pomocí podložky zarolujte směrem od sebe.
Jak připravit suši rýži?
- Před vařením rýži vždy důkladně proplachujte, dokud nebude odtékající voda čistá.
- Nechte rýži okapat a oschnout, pak ji nasypte do hrnce a zalijte vodou. (Vody má být vždy o deset procent víc než rýže.)
- Zakryjte pokličkou, uveďte do varu a jen velmi krátce povařte na nejvyšším stupni.
- Poté oheň stáhněte a přikryté vařte dvacet minut. Rýže by měla nabobtnat.
- Pak ji nechte vychladnout.
- Rýžový ocet smíchejte s cukrem a solí, nechte přejít varem a rychle odstavte.
- Až směs vychladne, nalijte ji na rýži a důkladně promíchejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Suši menu: 4 netradiční recepty na suši(4 recepty )