Maki s krabem

Maki s krabem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 30 minut Snadné 2 válečky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1102 kcal
Bílkoviny 34 g
Cukr 166 g
Tuky 29 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Maki suši plněné avokádem, okurkou a krabím masem je tak vynikající, že vám v něm vůbec nebude chybět syrová ryba. A pro děti je to ten nejlepší způsob, jak se se suši seznámit.

Suroviny

rýže 175 g
na sushi
ocet 2 PL
světlý, rýžový
cukr 1 PL
sůl 0.5 ČL
řasa nori 1
wasabi 1 ČL
okurka 100 g
oloupané
avokádo 1 ks
oloupané
1 bal
krabí tyčinky

Rýži a ocet uvařte podle návodu níže. Okurku a avokádo nakrájejte na hranolky. Krabí tyčinky spařte horkou vodou a nakrájejte na hranolky. Řasu nori podélně rozřízněte, každou polovinu položte lesklou stranou na bambusovou podložku, potřete wasabi a poté vrstvou rýže. Na ní vytvořte podélný pruh z okurky, vedle z avokáda a na obou třetí, z krabích tyčinek. Pomocí podložky zarolujte směrem od sebe.

Jak připravit suši rýži?
Před vařením rýži vždy důkladně proplachujte, dokud nebude odtékající voda čistá. Nechte rýži okapat a oschnout, pak ji nasypte do hrnce a zalijte vodou. (Vody má být vždy o deset procent víc než rýže.) Zakryjte pokličkou, uveďte do varu a jen velmi krátce povařte na nejvyšším stupni. Poté oheň stáhněte a přikryté vařte dvacet minut. Rýže by měla nabobtnat. Pak ji nechte vychladnout.

Rýžový ocet smíchejte s cukrem a solí, nechte přejít varem a rychle odstavte. Až směs vychladne, nalijte ji na rýži a důkladně promíchejte.

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...

Obchod Apetit