0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maki s krabem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 2 válečky

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1186 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 171 g
Tuky 29 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maki suši plněné avokádem, okurkou a krabím masem je tak vynikající, že vám v něm vůbec nebude chybět syrová ryba. A pro děti je to ten nejlepší způsob, jak se se suši seznámit.

Suroviny

rýže suši 175 g
rýžový ocet 2 PL
světlý
cukr 1 PL
sůl 0.5 ČL
řasa nori 1 plátek
wasabi 1 ČL
okurka 100 g
oloupané
avokádo 1 ks
oloupané
krabí tyčinky 1 bal

1 Rýži a ocet uvařte podle návodu níže. Okurku a avokádo nakrájejte na hranolky. Krabí tyčinky spařte horkou vodou a nakrájejte na hranolky. Řasu nori podélně rozřízněte, každou polovinu položte lesklou stranou na bambusovou podložku, potřete wasabi a poté vrstvou rýže.

2 Na ní vytvořte podélný pruh z okurky, vedle z avokáda a na obou třetí, z krabích tyčinek. Pomocí podložky zarolujte směrem od sebe.

Jak připravit suši rýži?

1 Před vařením rýži vždy důkladně proplachujte, dokud nebude odtékající voda čistá. Nechte rýži okapat a oschnout, pak ji nasypte do hrnce a zalijte vodou. (Vody má být vždy o deset procent víc než rýže.) Zakryjte pokličkou, uveďte do varu a jen velmi krátce povařte na nejvyšším stupni. Poté oheň stáhněte a přikryté vařte dvacet minut. Rýže by měla nabobtnat. Pak ji nechte vychladnout.

2 Rýžový ocet smíchejte s cukrem a solí, nechte přejít varem a rychle odstavte. Až směs vychladne, nalijte ji na rýži a důkladně promíchejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit