Panenku můžete obalit nejen do máku, ale i do sezamových semínek.
Suroviny
panenka
1
ks
či dvě menší
mák celý
100
g
olivový olej
3
PL
pepř
drcený
polníček
listy
Na zálivku
rajče
1
ks
velké
olivy zelené
½
hrnku
a černé
paprika žlutá
1
ks
olivový olej
6
PL
vinný ocet bílý
1
PL
pepř
chilli
mleté
česnek
1
stroužek
prolisovaný
Postup
1
Rajče nařízněte do kříže, přelijte ho vroucí vodou a po minutě vložte do vody studené. Oloupejte slupku a dužinu nakrájejte na drobné kostičky. Najemno nasekejte také papriku a olivy. Vše smíchejte s prolisovaným česnekem, pepřem a chilli. Přidejte olej, ocet, případně dochuťte solí a dejte stranou.
2
Panenku nakrájejte na filety asi 2 cm silné, osolte je a obalte v máku. Pak je z obou stran opečte na oleji, budou potřebovat 2–4 minuty z každé strany, podle toho, jak je chcete mít propečené.
3
Na talíř dejte salsu ze zeleniny, lístky opraného a osušeného polníčku a panenky a můžete podávat.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu s olivami: Oběd, kde olivy hrají hlavní roli(4 recepty )