Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maková panenka s olivovou salsou
Maková panenka s olivovou salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Maková panenka s olivovou salsou

4.7/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2085 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 18 g
Tuky 186 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Panenku můžete obalit nejen do máku, ale i do sezamových semínek.

Suroviny

či dvě menší
mák celý 100 g
olivový olej 3 PL
pepř
drcený
polníček
listy
Na zálivku
velké
a černé
olivový olej 6 PL
vinný ocet bílý 1 PL
pepř
chilli
mleté
česnek 1 stroužek
prolisovaný

Postup

1

Rajče nařízněte do kříže, přelijte ho vroucí vodou a po minutě vložte do vody studené. Oloupejte slupku a dužinu nakrájejte na drobné kostičky. Najemno nasekejte také papriku a olivy. Vše smíchejte s prolisovaným česnekem, pepřem a chilli. Přidejte olej, ocet, případně dochuťte solí a dejte stranou.

2

Panenku nakrájejte na filety asi 2 cm silné, osolte je a obalte v máku. Pak je z obou stran opečte na oleji, budou potřebovat 2–4 minuty z každé strany, podle toho, jak je chcete mít propečené.

3

Na talíř dejte salsu ze zeleniny, lístky opraného a osušeného polníčku a panenky a můžete podávat.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín