Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Maková panenka s olivovou salsou
Maková panenka s olivovou salsou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Maková panenka s olivovou salsou

4.7/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2085 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 18 g
Tuky 186 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Panenku můžete obalit nejen do máku, ale i do sezamových semínek.

Související recepty

Suroviny

či dvě menší
mák celý 100 g
olivový olej 3 PL
pepř
drcený
polníček
listy
Na zálivku
velké
a černé
olivový olej 6 PL
vinný ocet bílý 1 PL
pepř
chilli
mleté
česnek 1 stroužek
prolisovaný

Postup

1

Rajče nařízněte do kříže, přelijte ho vroucí vodou a po minutě vložte do vody studené. Oloupejte slupku a dužinu nakrájejte na drobné kostičky. Najemno nasekejte také papriku a olivy. Vše smíchejte s prolisovaným česnekem, pepřem a chilli. Přidejte olej, ocet, případně dochuťte solí a dejte stranou.

2

Panenku nakrájejte na filety asi 2 cm silné, osolte je a obalte v máku. Pak je z obou stran opečte na oleji, budou potřebovat 2–4 minuty z každé strany, podle toho, jak je chcete mít propečené.

3

Na talíř dejte salsu ze zeleniny, lístky opraného a osušeného polníčku a panenky a můžete podávat.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Apetit magazín

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen
  • Zajímavosti

Floating Island: Lehký jako obláček, sladký jako sen

Floating Island, neboli île flottante, patří mezi nejvíce elegantní dezerty francouzské kuchyně. Nadýchaná sněhová pusinka plující na hladině jemného vanilkového krému… zní to povědomě? Ano, možná tento dezert znáte jako ptačí mléko. A i...
Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...