Suroviny
Postup
Den předem večer si svaříme smetanu ke šlehání (když se po obvodu začnou dělat bublinky, vypneme sporák a metličkou vmícháme 150 g bílé čokolády nalámané na kousky. Krém necháme do druhého dne vychladit v lednici.
Sušenky podrtíme v mixéru a vsypeme do misky, přistrouháme studené máslo. Rukou máslo zapracujeme do drobečků a vytvoříme kouli těsta, kterou rovnoměrně rozprostřeme do vyložené dortové formy. Necháme v mrazáku krátce ztuhnout do zpevnění korpusu.
Smetanovo bílo-čokoládový krém, který odpočíval v lednici si vyšleháme v mixéru do hladkého krému a po jednom přišleháme sýry Philadelphia, citronovou kůru a štávu až vznikne hladký bílo-čokoládový krém, který rozdělíme do dvou misek na polovinu.
Do poloviny krému přimícháme mák.
V malém kastrůlku si rozpustíme 6 plátků želatiny v 5 lžících vody (cca 10 minut), krátce za stálého míchání přivedeme k varu až se želatina rozpustí a odstavíme, necháme 3 minuty zchladnout.
Přidáme lžící čoko-sýrového krému rozmícháme společně s želatinou. Polovinu želatinového rozvaru přidáme do bílého krému - promícháme, a polovinu želatinového rozvaru do makového krému - promícháme.
Na vychladlý sušenkový korpus rozprostřeme makovou vrstvu, necháme v mrazáku 10 minut zatuhnout. Pak opatrně navrstvíme bílo - čokoládovou vrstvu čistou a do ní opatrně vmáčkneme kompotované višně. Necháme opět zatuhnout v mrazáku. (15 minut).
Konečnou želé vrstvu vytvoříme pudinkem rozpuštěným ve višňové šťávě s dvěma lžícemi cukru a krátkým povařením (jako klasický pudink)... Touto mírně zchladlou polevou vychladlý dortík poléváme a necháme zatuhnout v lednici. Před podáváním objedeme dort nožem a uvolníme z formy.