Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Makový bezlepkový cheesecake s BIo citrónem a bílou čokoládou

Popis receptu: 

 Naše dospělácká velmi oblíbená kombinace,  vyladěna bílou čokoládou a čerstvým citrónem podtrhne kombinaci máku a kyselkavých višní. Děti tohle u nás neocení, ale kdyby... proto i tento  bez lepku.

Autor: Ludmila Šneiderová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Na korpus:

    100 g bezlepkových piškotů

    80 g másla

    Na tělo:

    1x 250 ml šlehačka 33%

    200 g bílé čokolády

    2 x 175 g sýru Philadelphia

    kůra z BIO citrónu a šťáva z jeho poloviny

    3 vrchovaté lžíce mletého máku

    6 plátků želatiny rozpuštěné v 5 lžících studené vody

    višně kompotované okapané

    Na želé:

    400 ml šťávy z kompotu

    1 vanilkový pudinkový prášek bez lepku

    2 pol. lžíce moučkového cukru

    Dortová forma otvíratelná, průměr cca 18 cm, pečící papír na vyložení formy

Příprava jídla

1. Den předem večer si svaříme smetanu ke šlehání (když se po obvodu začnou dělat bublinky, vypneme sporák a metličkou vmícháme 150 g bílé čokolády nalámané na kousky. Krém necháme do druhého dne vychladit v lednici.

2. Sušenky podrtíme v mixéru a vsypeme do misky, přistrouháme studené máslo. Rukou máslo zapracujeme do drobečků a vytvoříme kouli těsta, kterou rovnoměrně rozprostřeme do vyložené dortové formy. Necháme v mrazáku krátce ztuhnout do zpevnění korpusu.

3. Smetanovo bílo-čokoládový krém, který odpočíval v lednici si vyšleháme v mixéru do hladkého krému a po jednom přišleháme sýry Philadelphia, citronovou kůru a štávu až vznikne hladký bílo-čokoládový krém, který rozdělíme do dvou misek na polovinu. Do poloviny krému přimícháme mák. V malém kastrůlku si rozpustíme 6 plátků želatiny v 5 lžících vody (cca 10 minut), krátce za stálého míchání přivedeme k varu až se želatina rozpustí a odstavíme, necháme 3 minuty zchladnout. Přidáme lžící čoko-sýrového krému rozmícháme společně s želatinou. Polovinu želatinového rozvaru přidáme do bílého krému - promícháme,  a polovinu želatinového rozvaru do makového krému - promícháme.

4. Na vychladlý sušenkový korpus rozprostřeme makovou vrstvu, necháme v mrazáku 10 minut zatuhnout. Pak opatrně navrstvíme bílo - čokoládovou vrstvu čistou a do ní opatrně vmáčkneme kompotované višně. Necháme opět zatuhnout v mrazáku. (15 minut).

6. Konečnou želé vrstvu vytvoříme  pudinkem rozpuštěným ve višňové šťávě s dvěma lžícemi cukru a krátkým povařením (jako klasický pudink)... Touto mírně zchladlou polevou vychladlý dortík poléváme a necháme zatuhnout v lednici. Před podáváním objedeme dort nožem a uvolníme z formy.

 

REKLAMA

Přidat komentář