Suroviny
Na krustu - 150 g perníčků s polevou, 60 - 70 g másla
Na krém - 450 g Philadephie, 60 g cukru moučka, 120 g zakysané smetany, 80 g slazeného kondenzovaného mléka, 3 vejce, 50 g mletého máku, 200 g povidel, 1-2 lžíce rumu
Dno pečící formy vyložíme pečícím papírem a celou formu vymažeme máslem. Na krustu rozdrtíme v robotu perníčky, přidáme máslo a vypracujeme "drobenku". Vzniklou hmotu natlačíme na dno dortové formy a pořádně upěchujeme. Formu dáme chladit do lednice. Povidla smícháme s rumem a odložíme stranou. Troubu vyhřejeme na 160 stupňů a na dno umístíme pekáček s horkou vodou. Připravíme si náplň - nejpve na nejnižší otáčky vymícháme Philadephii do hladkého krému, v průběhu míchání občas stěrkou setřeme stěny nádoby. Přidáme cukr a opět vymícháme. Postupně vmícháme zakysanou smetanu a kondenzované mléko a pak po jednom vejce. Z této směsi odebereme cca 3-4 lžíce a vmícháme do povidlové směsi. Do zbylé náplně vmícháme stěrkou mák. Formu vytáhneme z lednice a nalejeme do ní cca polovinu náplně, pomocí cukrářského sáčku naneseme do spirály povidlovou směr a nakonec nalejeme zbylou sýrovou náplň. Formu dáme do trouby a pečeme cca 30 minut, během pečení neotevíráme dvířka. Po 30 minutách zkusíme poklepat lžící na bok formy, střed cheesecaku by se měl mírně třást. Troubu vypneme a cheesecake necháme v troubě s pootevřenými dvířky vychladnout. Zcela vychladlý cheesecake dáme vychladit do lednice nejlépe přes noc a pak si už pochutnáváme.