0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Makový cheesecake s povidly

Makový cheesecake s povidly

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na krustu - 150 g perníčků s polevou, 60 - 70 g másla

Na krém - 450 g Philadephie, 60 g cukru moučka, 120 g zakysané smetany, 80 g slazeného kondenzovaného mléka, 3 vejce, 50 g mletého máku, 200 g povidel, 1-2 lžíce rumu

 

Dno pečící formy vyložíme pečícím papírem a celou formu vymažeme máslem. Na krustu rozdrtíme v robotu perníčky, přidáme máslo a vypracujeme "drobenku". Vzniklou hmotu natlačíme na dno dortové formy a pořádně upěchujeme. Formu dáme chladit do lednice. Povidla smícháme s rumem a odložíme stranou. Troubu vyhřejeme na 160 stupňů a na dno umístíme pekáček s horkou vodou. Připravíme si náplň - nejpve na nejnižší otáčky vymícháme Philadephii do hladkého krému, v průběhu míchání občas stěrkou setřeme stěny nádoby. Přidáme cukr a opět vymícháme. Postupně vmícháme zakysanou smetanu a kondenzované mléko a pak po jednom vejce. Z této směsi odebereme cca 3-4 lžíce a vmícháme do povidlové směsi. Do zbylé náplně vmícháme stěrkou mák. Formu vytáhneme z lednice a nalejeme do ní cca polovinu náplně, pomocí cukrářského sáčku naneseme do spirály povidlovou směr a nakonec nalejeme zbylou sýrovou náplň. Formu dáme do trouby a pečeme cca 30 minut, během pečení neotevíráme dvířka. Po 30 minutách zkusíme poklepat lžící na bok formy, střed cheesecaku by se měl mírně třást. Troubu vypneme a cheesecake necháme v troubě s pootevřenými dvířky vychladnout. Zcela vychladlý cheesecake dáme vychladit do lednice nejlépe přes noc a pak si už pochutnáváme.

 

Autor: žábrle

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit