Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Makový cheesecake s povidly

Makový cheesecake s povidly

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na krustu - 150 g perníčků s polevou, 60 - 70 g másla

Na krém - 450 g Philadephie, 60 g cukru moučka, 120 g zakysané smetany, 80 g slazeného kondenzovaného mléka, 3 vejce, 50 g mletého máku, 200 g povidel, 1-2 lžíce rumu

 

Dno pečící formy vyložíme pečícím papírem a celou formu vymažeme máslem. Na krustu rozdrtíme v robotu perníčky, přidáme máslo a vypracujeme "drobenku". Vzniklou hmotu natlačíme na dno dortové formy a pořádně upěchujeme. Formu dáme chladit do lednice. Povidla smícháme s rumem a odložíme stranou. Troubu vyhřejeme na 160 stupňů a na dno umístíme pekáček s horkou vodou. Připravíme si náplň - nejpve na nejnižší otáčky vymícháme Philadephii do hladkého krému, v průběhu míchání občas stěrkou setřeme stěny nádoby. Přidáme cukr a opět vymícháme. Postupně vmícháme zakysanou smetanu a kondenzované mléko a pak po jednom vejce. Z této směsi odebereme cca 3-4 lžíce a vmícháme do povidlové směsi. Do zbylé náplně vmícháme stěrkou mák. Formu vytáhneme z lednice a nalejeme do ní cca polovinu náplně, pomocí cukrářského sáčku naneseme do spirály povidlovou směr a nakonec nalejeme zbylou sýrovou náplň. Formu dáme do trouby a pečeme cca 30 minut, během pečení neotevíráme dvířka. Po 30 minutách zkusíme poklepat lžící na bok formy, střed cheesecaku by se měl mírně třást. Troubu vypneme a cheesecake necháme v troubě s pootevřenými dvířky vychladnout. Zcela vychladlý cheesecake dáme vychladit do lednice nejlépe přes noc a pak si už pochutnáváme.

 

Autor: žábrle

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit