Makový cheesecake s povidly

Makový cheesecake s povidly

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Na krustu - 150 g perníčků s polevou, 60 - 70 g másla

Na krém - 450 g Philadephie, 60 g cukru moučka, 120 g zakysané smetany, 80 g slazeného kondenzovaného mléka, 3 vejce, 50 g mletého máku, 200 g povidel, 1-2 lžíce rumu

 

Dno pečící formy vyložíme pečícím papírem a celou formu vymažeme máslem. Na krustu rozdrtíme v robotu perníčky, přidáme máslo a vypracujeme "drobenku". Vzniklou hmotu natlačíme na dno dortové formy a pořádně upěchujeme. Formu dáme chladit do lednice. Povidla smícháme s rumem a odložíme stranou. Troubu vyhřejeme na 160 stupňů a na dno umístíme pekáček s horkou vodou. Připravíme si náplň - nejpve na nejnižší otáčky vymícháme Philadephii do hladkého krému, v průběhu míchání občas stěrkou setřeme stěny nádoby. Přidáme cukr a opět vymícháme. Postupně vmícháme zakysanou smetanu a kondenzované mléko a pak po jednom vejce. Z této směsi odebereme cca 3-4 lžíce a vmícháme do povidlové směsi. Do zbylé náplně vmícháme stěrkou mák. Formu vytáhneme z lednice a nalejeme do ní cca polovinu náplně, pomocí cukrářského sáčku naneseme do spirály povidlovou směr a nakonec nalejeme zbylou sýrovou náplň. Formu dáme do trouby a pečeme cca 30 minut, během pečení neotevíráme dvířka. Po 30 minutách zkusíme poklepat lžící na bok formy, střed cheesecaku by se měl mírně třást. Troubu vypneme a cheesecake necháme v troubě s pootevřenými dvířky vychladnout. Zcela vychladlý cheesecake dáme vychladit do lednice nejlépe přes noc a pak si už pochutnáváme.

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit