Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Makový dort

Makový dort

Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus
vejce 5 ks
cukr 100 g
mák mletý 120 g
sůl špetka
Krém
mascarpone 450 g
cukr 40 g
citronová kůra
citronová štáva
Na ozdobení
marmeláda
granátové jablko
Dvě formy o průměru 15 cm vyložte pečícím papírem.     
    
Bílky ušleháme se špetkou soli pak přisypeme  asi 1/3 cukru a šlehame  do tuha.                 
Žloutky se zbylým cukrem vyšleháme do světlé pěny. Přidáme mák. K máku ručně                    
přimíchat sníh (asi na 3x )
 
Těsto rozdělíme do forem a pečeme asi 30 - 35 minut. Necháme vychladnout.
   
Krém: Do mascarpone zašleháme cukr, citronovou kůru a šťávu. Je - li krém příliš tuhý  přidáme pár lžic mléka. 
    
Korpus rozdělíme na dvě části, potřeme marmeládou a pak krémem. Povrch dortu   dozdobíme jadérky granátového jablka.
        
Dort dáme ztuhnout do lednice a konzumujeme až druhý den kdy se chutě propojí.
Autor: VeraCerna

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit