Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
o dort na obálku

Makový dort

Popis receptu: 
Korpus je krásně lehoučký a nadýchaným,že se jen rozplývá.
Recept obsahuje velmi málo ingrediencí a  opravdu je rychlý a jednoduchý.
Autor: Věra Černá
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus: 5 vajec  ( žloutky a bílky zvlášť)
                    100 g cukru
                     120 g mleté máku
                      špetka soli
        
    Krém: 450 g mascarpone
               40 g cukru 
               nastrouhaná kůra z 1 bio citronu  
               2 lžíce citronové šťávy     
     
    Dále budeme potřebovat pikantní marmeládou a semínka granátové jablko. 

Příprava jídla

Dvě formy o průměru 15 cm vyložte pečícím papírem.     
    
Bílky ušleháme se špetkou soli pak přisypeme  asi 1/3 cukru a šlehame  do tuha.                   
Žloutky se zbylým cukrem vyšleháme do světlé pěny. Přidáme mák. K máku ručně                    
přimíchat sníh (asi na 3x )
 
Těsto rozdělíme do forem a pečeme asi 30 - 35 minut. Necháme vychladnout.
   
Krém: Do mascarpone zašleháme cukr, citronovou kůru a šťávu. Je - li krém příliš tuhý  přidáme pár lžic mléka. 
    
Korpus rozdělíme na dvě části, potřeme marmeládou a pak krémem. Povrch dortu   dozdobíme jadérky granátového jablka.
        
Dort dáme ztuhnout do lednice a konzumujeme až druhý den kdy se chutě propojí.

Přidat komentář