Suroviny
Korpus:
- 270 g bezlepkové mouky (např. Jizerka nebo Nominal)
- 100 g moučky z lískových oříšků
- 145 g mletého bio máku
- 140 g tmavého třtinového cukru
- 1 PL strouhaného kokosu
- 3 ČL chia semínek
- 2 ČL bio citrónové kůry
- 1 Čl mleté skořice
- 1 ČL jedlé sody
- 1 ČL kokosového oleje
- 300 ml rostlinného mléka z lískových oříšků (nebo dle chuti)
- 6 Pl rozpuštěného kokosovo- arašídového másla (např. značka Navařeno nebo Šufánek)
- 3 PL kvalitního mandlového likéru či rumu
Krém:
- 300 ml rostlinné či kokosové smetany ke šlehání (např. Hole nebo Soyatoo)
- 2 PL domácí nebo bio jahodové šťávy
- 2 ČL mleté bio vanilky
- 2 ČL bio citrónové kůry
- pár kapek kvalitní červené gelové jedlé barvy
Dokončení:
- čerstvé jahody
- čerstvý tymián (mateřídouška)
- sklenička jahodové marmelády (např. domácí s tymiánem)
- živý květ, makovice a makronka na finální dozdobení