Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Makový dort s jahodovým krémem a tymiánem

Makový dort s jahodovým krémem a tymiánem

Hodnocení receptu
2/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

  • 270 g bezlepkové mouky (např. Jizerka nebo Nominal)
  • 100 g moučky z lískových oříšků
  • 145 g mletého bio máku
  • 140 g tmavého třtinového cukru
  • 1 PL strouhaného kokosu
  • 3 ČL chia semínek
  • 2 ČL bio citrónové kůry
  • 1 Čl mleté skořice
  • 1 ČL jedlé sody
  • 1 ČL kokosového oleje
  • 300 ml rostlinného mléka z lískových oříšků (nebo dle chuti)
  • 6 Pl rozpuštěného kokosovo- arašídového másla (např. značka Navařeno nebo Šufánek)
  • 3 PL kvalitního mandlového likéru či rumu

Krém:

  • 300 ml rostlinné či kokosové smetany ke šlehání (např. Hole nebo Soyatoo)
  • 2 PL domácí nebo bio jahodové šťávy
  • 2 ČL mleté bio vanilky
  • 2 ČL bio citrónové kůry
  • pár kapek kvalitní červené gelové jedlé barvy

Dokončení:

  • čerstvé jahody
  • čerstvý tymián (mateřídouška)
  • sklenička jahodové marmelády (např. domácí s tymiánem)
  • živý květ, makovice a makronka na finální dozdobení

Apetit magazín