0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Malfatti s ricottou a špenátem

Malfatti s ricottou a špenátem
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Malfatti s ricottou a špenátem

4.4/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Snadné 5 noků na porci

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1835 kcal
Bílkoviny 78 g
Sacharidy 77 g
Tuky 131 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Malfatti znamená v italštině nepodařené, prostě jakési zmetky. U těchto noků jde však o nadsázku, protože nedokonalý tvar ukazuje na poctivou domácí přípravu.

Suroviny

máslo 1 PL
cibule ½ ks
malá
100 g
listový špenát
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek špetka
ricotta 230 g
strouhaný
vejce 1 ks
malé
žloutek 1 ks
citronová kůra ½ ČL
strouhaná, bio, lze vynechat
mouka pšeničná hrubá 50 g
+ navíc na pomoučnění
Na omáčku
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
nadrobno
sůl
chilli paprička ks
sušená, drcená
rajče 400 g
krájená, konzerva
bazalka 1 PL
čerstvá
na posypání

Postup

1

Osmahněte cibuli 
Cibuli pokrájejte nadrobno. Pokud máte čerstvý špenát, opláchněte ho a odštípejte tuhé stonky; mražený špenát nechte jen lehce povolit. V pánvi rozpusťte máslo a doměkka na něm poduste cibuli, trvá to asi čtyři minuty.

příprava špenátu

2

Poduste špenát
Špenátové listy přihoďte na pánev k cibuli. Duste ještě pět minut. Osolte, opepřete, ochuťte muškátovým oříškem a zjemněte lžící smetany. Minutu prohřejte.

3

Vymačkejte špenát
Špenát přesuňte z pánve do cedníku a nad mísou důkladně vymačkejte; tekutinu zachyťte, budete ji potřebovat. Špenát nasekejte nožem.

příprava těsta

4

Smíchejte těsto 
Do větší mísy dejte slitou ricottu, parmazán, vejce, žloutek, citronovou kůru a šťávu vymačkanou z podušeného špenátu. Přidejte nasekaný špenát a případně dosolte. Postupně přisypávejte mouku, abyste získali soudržné, pevnější, ale nikoli tuhé těsto.

5

Tvarujte noky
Plech nebo velký tác poprašte moukou. Pomocí dvou lžic namáčených v horké vodě (nebo navlhčenýma rukama) tvarujte malfatti. Poprašte je moukou a dejte je asi za dvě hodiny odpočinout do chladničky. Mezitím si můžete připravit rajčatovou omáčku.

vaření noků

6

Uvařte omáčku
V kastrolu rozehřejte olej a minutu na něm opékejte česnek a chilli. Dávejte si pozor, aby česnek nezhnědl, má pak hořkou chuť. Zalijte rajčaty, osolte a vařte za občasného míchání dvacet až třicet minut, až omáčka zhoustne. Vypněte a vmíchejte natrhanou bazalku.

7

Dokončete dílo
Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a opatrně do ní naházejte noky. Až vyplavou, povařte je minutu až dvě a pak je vylovte; uvnitř by neměly být kašovité. Nechte je krátce okapat a okamžitě podávejte s rajčatovou omáčkou a s parmazánem.

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč