Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Malinová převaha

Popis receptu: 

Není nad klasiku. Jemný, krémový cheesecake s hromadou malin, jak uvnitř, tak nahoře!

Autor: Lenka Štěňhová
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus:

    130 g máslových sušenek

    75 g másla (rozpuštěné)

    30 g cukr krupice

    Náplň:

    250 g sýru Philadelphia

    250 g mascarpone

    250 tučný tvaroh

    160 g cukr krupice

    2 lžíce hladké mouky

    4 vejce

    65 ml smetany ke šlehání

    ½ tobolky vanilky

    citron

    maliny do náplně

    maliny na dozdobení

Příprava jídla

Sušenky rozdrtíme a spojíme s cukrem a rozpuštěným máslem. Vtlačíme do formy o průměru cca 20 cm s boky vymazanými máslem (lépe na ně přilne sušenková směs).

Sýr Philadeplhia, mascarpone a tvaroh vyšleháme spolu s cukrem a moukou. Pak postupně zašleháváme po jednom vejci. Nakonec přidáme smetanu, se semínky vanilky, kůrou a štávou z citronu. Celou dobu šleháme při nižších otáčkách, abychom do hmoty nevháněli příliš vzduchu. Při nalévání do formy prokládáme malinami (klidně i mražené).

Prvních 15 minut pečeme na 180°C. Pak cca 80 minut na 120°C. Cheesecake je hotový tehdy, když je náplň po okrajích pevná ale uprostřed se ještě lehce chvěje. Troubu vypneme, pootevřeme a necháme v ní dort do částečného vychladnutí (aby teplotním šokem nepopraskal). Po úplném vychladnutí dáme alespoň přes noc do lednice.

REKLAMA

Přidat komentář