0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Malinová převaha

Malinová převaha

Hodnocení receptu
4.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu

Suroviny

Korpus:

130 g máslových sušenek

75 g másla (rozpuštěné)

30 g cukr krupice

Náplň:

250 g sýru Philadelphia

250 g mascarpone

250 tučný tvaroh

160 g cukr krupice

2 lžíce hladké mouky

4 vejce

65 ml smetany ke šlehání

½ tobolky vanilky

citron

maliny do náplně

maliny na dozdobení

Sušenky rozdrtíme a spojíme s cukrem a rozpuštěným máslem. Vtlačíme do formy o průměru cca 20 cm s boky vymazanými máslem (lépe na ně přilne sušenková směs).

Sýr Philadeplhia, mascarpone a tvaroh vyšleháme spolu s cukrem a moukou. Pak postupně zašleháváme po jednom vejci. Nakonec přidáme smetanu, se semínky vanilky, kůrou a štávou z citronu. Celou dobu šleháme při nižších otáčkách, abychom do hmoty nevháněli příliš vzduchu. Při nalévání do formy prokládáme malinami (klidně i mražené).

Prvních 15 minut pečeme na 180°C. Pak cca 80 minut na 120°C. Cheesecake je hotový tehdy, když je náplň po okrajích pevná ale uprostřed se ještě lehce chvěje. Troubu vypneme, pootevřeme a necháme v ní dort do částečného vychladnutí (aby teplotním šokem nepopraskal). Po úplném vychladnutí dáme alespoň přes noc do lednice.

Autor: stenhoval

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč