Nová registrace Zapomenuté heslo

> 60 min
4,6 (5x)
23. 3. 2018
Malinová převaha
Malinová převaha


> 60 min
4,6 (5x)

Sušenky rozdrtíme a spojíme s cukrem a rozpuštěným máslem. Vtlačíme do formy o průměru cca 20 cm s boky vymazanými máslem (lépe na ně přilne sušenková směs).

Sýr Philadeplhia, mascarpone a tvaroh vyšleháme spolu s cukrem a moukou. Pak postupně zašleháváme po jednom vejci. Nakonec přidáme smetanu, se semínky vanilky, kůrou a štávou z citronu. Celou dobu šleháme při nižších otáčkách, abychom do hmoty nevháněli příliš vzduchu. Při nalévání do formy prokládáme malinami (klidně i mražené).

Prvních 15 minut pečeme na 180°C. Pak cca 80 minut na 120°C. Cheesecake je hotový tehdy, když je náplň po okrajích pevná ale uprostřed se ještě lehce chvěje. Troubu vypneme, pootevřeme a necháme v ní dort do částečného vychladnutí (aby teplotním šokem nepopraskal). Po úplném vychladnutí dáme alespoň přes noc do lednice.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu