Malinová převaha

Malinová převaha

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 (3)
Více než hodinu

Suroviny

Korpus:

130 g máslových sušenek

75 g másla (rozpuštěné)

30 g cukr krupice

Náplň:

250 g sýru Philadelphia

250 g mascarpone

250 tučný tvaroh

160 g cukr krupice

2 lžíce hladké mouky

4 vejce

65 ml smetany ke šlehání

½ tobolky vanilky

citron

maliny do náplně

maliny na dozdobení

Sušenky rozdrtíme a spojíme s cukrem a rozpuštěným máslem. Vtlačíme do formy o průměru cca 20 cm s boky vymazanými máslem (lépe na ně přilne sušenková směs).

Sýr Philadeplhia, mascarpone a tvaroh vyšleháme spolu s cukrem a moukou. Pak postupně zašleháváme po jednom vejci. Nakonec přidáme smetanu, se semínky vanilky, kůrou a štávou z citronu. Celou dobu šleháme při nižších otáčkách, abychom do hmoty nevháněli příliš vzduchu. Při nalévání do formy prokládáme malinami (klidně i mražené).

Prvních 15 minut pečeme na 180°C. Pak cca 80 minut na 120°C. Cheesecake je hotový tehdy, když je náplň po okrajích pevná ale uprostřed se ještě lehce chvěje. Troubu vypneme, pootevřeme a necháme v ní dort do částečného vychladnutí (aby teplotním šokem nepopraskal). Po úplném vychladnutí dáme alespoň přes noc do lednice.

Autor: stenhoval

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit