Sušenky rozdrtíme a spojíme s cukrem a rozpuštěným máslem. Vtlačíme do formy o průměru cca 20 cm s boky vymazanými máslem (lépe na ně přilne sušenková směs).
Sýr Philadeplhia, mascarpone a tvaroh vyšleháme spolu s cukrem a moukou. Pak postupně zašleháváme po jednom vejci. Nakonec přidáme smetanu, se semínky vanilky, kůrou a štávou z citronu. Celou dobu šleháme při nižších otáčkách, abychom do hmoty nevháněli příliš vzduchu. Při nalévání do formy prokládáme malinami (klidně i mražené).
Prvních 15 minut pečeme na 180°C. Pak cca 80 minut na 120°C. Cheesecake je hotový tehdy, když je náplň po okrajích pevná ale uprostřed se ještě lehce chvěje. Troubu vypneme, pootevřeme a necháme v ní dort do částečného vychladnutí (aby teplotním šokem nepopraskal). Po úplném vychladnutí dáme alespoň přes noc do lednice.