0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinové šarlotky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6988 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 882 g
Tuky 317 g
Vláknina 53 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniálně jednoduchý dezert, kterým každého dostanete - vypadá totiž jako z exkluzivní cukrárny, přitom jej zvládne opravdu každý.

Suroviny

toustový chléb 10 plátků
bílý
máslo 220 g
krupicový cukr 70 g
čerstvé, na ozdobu
na ozdobu
Na malinovou náplň
mražené maliny 120 g
moučkový cukr 20 g
Na mátovou náplň
máta 2 PL
sekaná
krupicový cukr 10 g

1 Z toustových chlebů odkrojte kůrky, v pánvi rozpusťte máslo s cukrem a chleba ve směsi z obou stran potopte, obalte a vyjměte. Připravte si čtyři mističky o průměru 9 centimetrů a obsahu zhruba 150 ml (měly by mít tvar lehce sevřené dlaně). Ze čtyř chlebů vykrojte miskou kolečka a dejte je stranou – šarlotky jimi nakonec uzavřete.

2 Maliny rozmačkejte, přidejte cukr a crème fraîche a našlehejte do hustší pěny. Pohárky vystelte toustovým chlebem – dna i stěny (na každou misku padne přibližně jeden a půl toustu), pak stěny potřete malinovým crème fraîche. Smíchejte suroviny na mátovou náplň a rozdělte ji do pohárků. Zbytek malinového crème fraîche rozetřete navrch, dokonale uzavřete vykrájenými kolečky a dejte na 5 hodin do ledničky. Půl hodiny před podáváním přesuňte šarlotky do mrazáku. Servírujte ozdobené malinami a meduňkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč