Geniálně jednoduchý dezert, kterým každého dostanete - vypadá totiž jako z exkluzivní cukrárny, přitom jej zvládne opravdu každý.
Suroviny
Postup
Z toustových chlebů odkrojte kůrky, v pánvi rozpusťte máslo s cukrem a chleba ve směsi z obou stran potopte, obalte a vyjměte. Připravte si čtyři mističky o průměru 9 centimetrů a obsahu zhruba 150 ml (měly by mít tvar lehce sevřené dlaně). Ze čtyř chlebů vykrojte miskou kolečka a dejte je stranou – šarlotky jimi nakonec uzavřete.
Maliny rozmačkejte, přidejte cukr a crème fraîche a našlehejte do hustší pěny. Pohárky vystelte toustovým chlebem – dna i stěny (na každou misku padne přibližně jeden a půl toustu), pak stěny potřete malinovým crème fraîche. Smíchejte suroviny na mátovou náplň a rozdělte ji do pohárků. Zbytek malinového crème fraîche rozetřete navrch, dokonale uzavřete vykrájenými kolečky a dejte na 5 hodin do ledničky. Půl hodiny před podáváním přesuňte šarlotky do mrazáku. Servírujte ozdobené malinami a meduňkou.