Maximální efekt s minimem námahy: jen deset minut přípravy. A ta chuť!
Suroviny
1
ks
biskupský chlebíček
pudink
500
g
domácí nebo vanilkový krém
maliny
300
g
čerstvé
pomerančová šťáva
z jednoho pomeranče
smetana ke šlehání
1
kelímek
ušlehaná
pistácie
hrst
nahrubo nasekané
Postup
1
Biskupský chlebíček nakrájejte na kousky a rozdělte do šesti pohárových sklenic. Polovinu malin smíchejte v misce s pomerančovou šťávou a vidličkou rozmačkejte. Směsí pak přelijte biskupský chlebíček a poháry naplňte vanilkovým krémem. Nechte nejméně půl hodiny chladit v lednici.
2
Poháry můžete připravit i den dopředu. Před podáváním ozdobte šlehačkou, zbytkem malin a nasekanými pistáciemi.
NĚCO NAVÍC: Domácí pudink snadno nahradíte kupovanými pudinky či krémy – podívejte se do chladicího boxu s jogurty. Zapátrejte zejména mezi mléčnými výrobky pro děti, vanilkové krémy pro nejmenší chutnají báječně!