Jako první si dáme rozpustit máslo, aby nám stihlo vychladnout.
Formu o průměru 23 cm si vyložíme pečicím papírem a troubu zapneme na 170°C.
Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků s třetinou cukru ušleháme pevný sníh a dáme chvíli stranou. Žloutky se šlehají se zbylým cukrem do světlé husté pěny, trvá to asi 10 minut. Mezitím si smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva, přidáme špetku soli.
Do žloutkové směsi přiléváme pomalu vychladlé máslo, poté přisypeme moučnou směs a nakonec stěrkou lehce vmícháme bílky.
Vše vlijeme do připravené formy a pečeme 45-55 minut.
Při přípravě krému postupujeme takto:
Maliny rozmixujeme na prach.
V robotu smícháme mascarpone a tvaroh, lehce promícháme, aby se spojily. Pak přidáme cukr, vanilku a smetanu. Šleháme, než je krém polotuhý, přidáme maliny a šleháme, než bude krém tuhý.
Pak už jen vychladlý korpus prořízneme, promažeme a ozdobíme dle své fantazie.