Malinový dort k 15. narozeninám Apetitu

Malinový dort k 15. narozeninám Apetitu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus: 

10 vajec

260g kurku krupice

180g hladké mouky

90g kakaa

60g másla 

1 přášek do pečiva

 

Krém:

500g mascarpone

250g plnotučného tvarohu

350ml smetany ke šlehání

60g lyofilizovaných malin

100g cukru moučka

1 lžička vanilkového extraktu

Jako první si dáme rozpustit máslo, aby nám stihlo vychladnout.

Formu o průměru 23 cm si vyložíme pečicím papírem a troubu zapneme na 170°C.

Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků s třetinou cukru ušleháme pevný sníh a dáme chvíli stranou. Žloutky se šlehají se zbylým cukrem do světlé husté pěny, trvá to asi 10 minut. Mezitím si smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva, přidáme špetku soli.

Do žloutkové směsi přiléváme pomalu vychladlé máslo, poté přisypeme moučnou směs a nakonec stěrkou lehce vmícháme bílky.

Vše vlijeme do připravené formy a pečeme 45-55 minut.

Při přípravě krému postupujeme takto:

Maliny rozmixujeme na prach.

V robotu smícháme mascarpone a tvaroh, lehce promícháme, aby se spojily. Pak přidáme cukr, vanilku a smetanu. Šleháme, než je krém polotuhý, přidáme maliny a šleháme, než bude krém tuhý.

Pak už jen vychladlý korpus prořízneme, promažeme a ozdobíme dle své fantazie. 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit