Malinový dort k 15. narozeninám Apetitu

Malinový dort k 15. narozeninám Apetitu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus: 

10 vajec

260g kurku krupice

180g hladké mouky

90g kakaa

60g másla 

1 přášek do pečiva

 

Krém:

500g mascarpone

250g plnotučného tvarohu

350ml smetany ke šlehání

60g lyofilizovaných malin

100g cukru moučka

1 lžička vanilkového extraktu

Jako první si dáme rozpustit máslo, aby nám stihlo vychladnout.

Formu o průměru 23 cm si vyložíme pečicím papírem a troubu zapneme na 170°C.

Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků s třetinou cukru ušleháme pevný sníh a dáme chvíli stranou. Žloutky se šlehají se zbylým cukrem do světlé husté pěny, trvá to asi 10 minut. Mezitím si smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva, přidáme špetku soli.

Do žloutkové směsi přiléváme pomalu vychladlé máslo, poté přisypeme moučnou směs a nakonec stěrkou lehce vmícháme bílky.

Vše vlijeme do připravené formy a pečeme 45-55 minut.

Při přípravě krému postupujeme takto:

Maliny rozmixujeme na prach.

V robotu smícháme mascarpone a tvaroh, lehce promícháme, aby se spojily. Pak přidáme cukr, vanilku a smetanu. Šleháme, než je krém polotuhý, přidáme maliny a šleháme, než bude krém tuhý.

Pak už jen vychladlý korpus prořízneme, promažeme a ozdobíme dle své fantazie. 

Autor: zikinka

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit