0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Malinový dort k 15. narozeninám Apetitu

Malinový dort k 15. narozeninám Apetitu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus: 

10 vajec

260g kurku krupice

180g hladké mouky

90g kakaa

60g másla 

1 přášek do pečiva

 

Krém:

500g mascarpone

250g plnotučného tvarohu

350ml smetany ke šlehání

60g lyofilizovaných malin

100g cukru moučka

1 lžička vanilkového extraktu

Jako první si dáme rozpustit máslo, aby nám stihlo vychladnout.

Formu o průměru 23 cm si vyložíme pečicím papírem a troubu zapneme na 170°C.

Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků s třetinou cukru ušleháme pevný sníh a dáme chvíli stranou. Žloutky se šlehají se zbylým cukrem do světlé husté pěny, trvá to asi 10 minut. Mezitím si smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva, přidáme špetku soli.

Do žloutkové směsi přiléváme pomalu vychladlé máslo, poté přisypeme moučnou směs a nakonec stěrkou lehce vmícháme bílky.

Vše vlijeme do připravené formy a pečeme 45-55 minut.

Při přípravě krému postupujeme takto:

Maliny rozmixujeme na prach.

V robotu smícháme mascarpone a tvaroh, lehce promícháme, aby se spojily. Pak přidáme cukr, vanilku a smetanu. Šleháme, než je krém polotuhý, přidáme maliny a šleháme, než bude krém tuhý.

Pak už jen vychladlý korpus prořízneme, promažeme a ozdobíme dle své fantazie. 

Autor: zikinka

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit