Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
o dort na obálku

Malinový dort k 15. narozeninám Apetitu

Popis receptu: 

Tento malinový dort s vláčným korpusem si jistě zamiluje každý.

Autor: Helena Bohdalová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 14
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Korpus: 

    10 vajec

    260g kurku krupice

    180g hladké mouky

    90g kakaa

    60g másla 

    1 přášek do pečiva

     

    Krém:

    500g mascarpone

    250g plnotučného tvarohu

    350ml smetany ke šlehání

    60g lyofilizovaných malin

    100g cukru moučka

    1 lžička vanilkového extraktu

Příprava jídla

Jako první si dáme rozpustit máslo, aby nám stihlo vychladnout.

Formu o průměru 23 cm si vyložíme pečicím papírem a troubu zapneme na 170°C.

Bílky oddělíme od žloutků. Z bílků s třetinou cukru ušleháme pevný sníh a dáme chvíli stranou. Žloutky se šlehají se zbylým cukrem do světlé husté pěny, trvá to asi 10 minut. Mezitím si smícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva, přidáme špetku soli.

Do žloutkové směsi přiléváme pomalu vychladlé máslo, poté přisypeme moučnou směs a nakonec stěrkou lehce vmícháme bílky.

Vše vlijeme do připravené formy a pečeme 45-55 minut.

Při přípravě krému postupujeme takto:

Maliny rozmixujeme na prach.

V robotu smícháme mascarpone a tvaroh, lehce promícháme, aby se spojily. Pak přidáme cukr, vanilku a smetanu. Šleháme, než je krém polotuhý, přidáme maliny a šleháme, než bude krém tuhý.

Pak už jen vychladlý korpus prořízneme, promažeme a ozdobíme dle své fantazie. 

Přidat komentář